Unde e mai avantajos sa-ti cumperi un apartament la ora actuala in Romania

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 15:51
9032 citiri
Unde e mai avantajos sa-ti cumperi un apartament la ora actuala in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Luna octombrie a adus o ieftinire a apartamentelor, comparativ cu septembrie, dar doar in unele orase.

La nivelul intregii tari, pretul locuintelor a scazut in medie cu 0,3%, de la 1.045 la 1.042 de euro pe metru patrat util, potrivit unei analize realizata de portalul Imobiliare.ro, remisa Ziare.com.

Afla de ce in unele orase apartamentele vechi sunt mai scumpe ca cele noi

Insa daca luam fiecare oras in parte, observam ca nu toate au avut parte de ieftiniri pe piata imobiliara.

Iata cum au evoluat preturile apartamentelor vechi si noi in cele mai importante centre universitare, in luna octombrie:

Bucuresti

In Capitala, preturile apartamentelor vechi au ramas constante, in octombrie, la o valoare de 1.062 de euro pe metru patrat, in vreme ce locuintele noi s-au ieftinit cu 0,2%, de la 1.201 la 1.198 de euro pe metru patrat.

Brasov

In orasul de la poalele Tampei, in octombrie fata de septembrie, apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,3%, de la 907 la 904 euro pe metru patrat, iar cele noi cu 5%, de la 975 la 926 de euro pe metru patrat.

Cluj-Napoca

Si in capitala Transilvaniei a avut loc o scadere a preturilor in a doua luna de toamna.

In ultimele 30 de zile, atat locuintele vechi, cat si cele noi s-au ieftinit cu 0,3% - cele dintai de la 1.261 la 1.257 de euro pe metru patrat, iar cele din urma de la 1.174 la 1.170 de euro pe metru patrat.

Constanta

In ultima luna, in orasul de la malul marii, preturile locuintelor vechi au ramas constante, la 949 de euro pe metru patrat, in vreme ce apartamentele noi s-au scumpit cu 2,3%, de la 966 la 988 de euro pe metru patrat.

Iasi

In Iasi, apartamentele vechi s-au scumpit in octombrie cu 0,9% fata de septembrie, de la 873 la 881 de euro pe metru patrat, insa cele vechi s-au ieftinit usor, cu 0,2%, de la 927 la 925 de euro pe metru patrat.

Timisoara

Dintre centrele regionale analizate, in orasul de pe Bega a avut loc cea mai mare crestere a preturilor in ultima luna. Mai exact, apartamentele vechi s-au scumpit cu 0,2% (de la 1.024 la 1.026 de euro pe metru patrat), iar cele noi cu 2,8%, de la 1.014 la 1.042 de euro pe metru patrat.

C.P.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#preturi apartamente octombrie, #scadere pret apartamente octombrie, #scadere pret apartamente, #ieftinire apartamente , #preturi apartamente
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Aiureli! Astea sunt prețurile de taxare fiscală! Cele reale sunt de