Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Termoizolatiile, elemente de baza in anotimpul rece

Advertorial
Miercuri, 21 Decembrie 2016, ora 12:28
7174 citiri
Termoizolatiile, elemente de baza in anotimpul rece

(P) Anotimpul rece scoate in evidenta performantele energetice ale unui imobil, din cauza temperaturilor scazute ce contrasteaza cu temperaturile interioare. Diferenta mare de temperatura dintre interior si exterior genereaza un transfer termic accelerat dinspre interior catre exterior.

Astfel, elementele exterioare ale cladirii, in functie de natura materialelor din care sunt alcatuite, pot ceda mai multa sau mai putina caldura per unitatea de timp. Cu cat un element cedeaza mai putina caldura per unitatea de timp, cu atat acest element este mai termoizolant.

In mod ideal, daca fiecare element izoleaza foarte bine termic, transferul de caldura catre exterior este mult incetinit, astfel fiind necesar un consum minim de energie pentru a mentine temperatura interioara constanta. Cu cat aceasta energie consumata este mai mica, cu atat imobilul este mai eficient energetic.

Pentru a imbunatati capacitatile termoizolante ale unui element exterior al cladirii (fatade, terase la partea superioara, etc), industria constructiilor a pus la dispozitie materiale performante in acest sens, materiale care poarta numele de termoizolatii.

In functie de elementul in componenta caruia apar aceste materiale termoizolante, exista anumite categorii specifice.

Astfel, in zonele in care este susceptibila aparitia apei, cum ar fi placile de peste pamant, fundatiile sau terasele exterioare, a fost dezvoltata categoria polistirenului extrudat.

Pentru fatade, unde apa nu poate stagna, este utilizat polistirenul expandat ca material mai accesibil, dar cu durata de viata mai scurta, sau vata bazaltica, cu proprietati superioare din punct de vedere al duratei de viata, al comportamentului la foc si al reglarii umiditatii aerului dintre interior si exterior.

La terase neinundabile si la acoperisuri, vata bazaltica este termoizolatia recomandata.

Aplicarea termoizolatiei pe fatade este recomandata a se face in exteriorul cladirii, daca acest lucru este posibil.

In caz contrar, daca se izoleaza la interior, pentru a se evita condensul in interiorul peretilor, se recomanda a se pune o bariera de vapori pe partea dinspre interiorul cladirii a termoizolatiei.

Bariera de vapori poate fi foita de aluminiu, folie de polietilena sau membrane dedicate din comert.

La acoperis, vata bazaltica se pune in interior si se recomanda a fi direct comandata cu foita de aluminiu caserata pe o parte, montarea facandu-se cu aceasta fata catre zona calda.

Sub cladire, polistirenul extrudat este recomandat a fi montat sub placa de beton.

Pentru dispunerea si dimensionarea corecta a termoizolatiilor, se poate apela la un proiectant de specialitate, care poate sa va intocmeasca un certificat energetic ce ajuta la evaluarea corecta a performantelor energetice.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#termoizolatii casa solutii iarna, #termoizolatii constructii casa , #stiri imobiliare