Stilul maximalist de design interior: 6 secrete de amenajare

Advertorial
Luni, 16 August 2021, ora 10:17
4977 citiri
Stilul maximalist de design interior: 6 secrete de amenajare
Sursa: Vivre

Dacă vrei o casă care să debordeze de viață și care să aibă o personalitate plină de culoare, stilul maximalist este alegerea ideală. Maximalismul este un curent invers minimalismului și presupune o explozie de culoare, dar, într-un cadru bine organizat. Iată câteva sfaturi și secrete de amenajare în stil maximalist care s-ar putea să te ajute să îți transformi casa într-un spațiu de vis.

Creează un plan al amenajării

Înainte să-ți cumperi produsele, este indicat să îți creezi un plan, ca să vezi exact de ce anume ai nevoie. Stilul maximalist poate părea simplu însă, în realitate, fiecare lucru, fiecare culoare sau decorațiune își are scopul propriu. Pune pe hârtie o schemă a amenajării, pentru ca, atunci când vei începe achizițiile, să știi exact ce anume îți este necesar. Gândește-te la culori și forme, imaginează-ți organizarea spațiului, iar, mai apoi, caută pe https://www.vivre.ro/pe-242/marketplace produsele de care ai nevoie, conform organizării tale.

Alege culori îndrăznețe

Față de minimalism sau chiar față de stilul scandinav, culorile sunt deosebit de importante în cadrul stilului maximalist. Practic, totul se schimbă în acest context, deoarece, maximalismul presupune îndrăzneală, din acest punct de vedere. Poți folosi orice tip de contraste și culori, de la nuanțe puternice de roșu la albastru foarte închis sau chiar negru. Explicația pentru folosirea culorilor tari constă în faptul că acestea stimulează apetitul și simțurile și te fac să te simți plin de viață. Culorile sunt valabile atât pentru baie sau bucătărie, cât și pentru camerele de zi sau dormitoare.

Alege decorațiuni speciale

Stilul maximalist aduce în discuție decorațiunile neobișnuite, dar care vin cu un aport estetic pentru locuința ta. Poți opta pentru decorațiuni de tipul tablourilor, a cărților sau chiar a terariilor. În stilul maximalist, aproape orice este permis câtă vreme amenajezi cu bun gust și câtă vreme respecți o anumită ordine a straturilor. Stratificarea amenajării este un aspect deosebit de important deoarece el creează, de fapt, estetica acestui stil.

Folosește imprimeuri deosebite

Stilul maximalist se bazează foarte mult pe influența imprimeurilor, de la cele de tip animal print la imprimeuri florale. Poți folosi absolut orice tip de imprimeu câtă vreme acesta are legătură cu modul de amenajare, cu nuanțele și contrastele. Cere ajutorul unui designer de interior în ceea ce privește amenajarea, dacă simți că ai nevoie, sau caută fotografii pentru inspirație.

Folosește tapet colorat

Tapetul este unul dintre produsele cele mai iubite în stilul maximalist. O caracteristică importantă este aceea de a folosi tapet cât mai colorat, cu imprimeuri cât mai evidente. Față de alte stiluri care folosesc nuanțe calde sau discrete, stilul maximalist aduce în discuție exact culorile nonconformiste care se potrivesc unor persoane care efectiv știu ce înseamnă să-și trăiască clipa.

Florile sunt elemente centrale ale stilului maximalist

Florile reprezintă un laitmotiv chiar și în cadrul stilului maximalist, drept pentru care ar trebui să nu uiți de importanța lor. Adaugă ghivece sau vaze cu flori naturale sau artificiale în nuanțe cât mai colorate, pentru a pune în evidență frumusețea camerei tale.

Camerele amenajate în stilul maximalist au, de regulă, toate amenajările exacerbate. Practic, acest stil iese în evidență într-un mod amplu, iar simbolistica sa este ușor de înțeles. Stilul maximalist este plin de culoare, poate chiar puțin excentric. El scoate în evidență, de fapt, personalitatea casei și pe cea a proprietarului.

Dacă și spiritul tău este liber și îți place neconvenționalul, poți opta pentru o amenajare în stil maximalist, și să te bucuri de tot ceea ce înseamnă culoare, viață și bucurie.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#stil maximalist, #decor casa, #tapet colorat , #vila