Statul tine blocat programul "Prima Casa"

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 20:52
1904 citiri
Statul tine blocat programul "Prima Casa"
Foto: tribuna.ro

La patru luni dupa lansarea programului "Prima Casa", care permite romanilor sa construiasca locuinte cu credit garantat de stat, nici macar un astfel de credit nu a fost acordat.

Motivul? Statul si bancile nu au finalizat semnarea documentelor necesare, informeaza Realitatea.net.

"Bancile nu ne-au dat inca normele lor cum sa functioneze si plus ca trebuie sa semnam conventiile intre noi si ei si inca se mai gandesc, pentru ca sunt niste lucruri mai complicate", a explicat Aurel Saramet, presedinte Fondul de Garantare.

Singura optiune a clientilor este sa astepte normele bancilor si semnarea conventiilor dintre banci si stat. Asta dupa ce si statul a intarziat trei luni publicarea in Monitorul Oficial a acestor conventii.

Pe hartie, persoanele interesate de contractarea unui credit de la stat, pentru constructia unei locuinte, beneficiaza de un plafon maxim de 70.000 de euro. Cum insa doar 5 la suta dintre romani mai vor sa ia un credit bancar, programul "Prima Casa" pare sortit esecului.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#program Prima Casa 2, #intarzieri conventii banci stat, #credit stat constructie locuinte , #Prima Casa 2