Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Semnele care îţi arată că a venit momentul să-ţi schimbi locuinţa

Advertorial
Luni, 23 August 2021, ora 12:38
6124 citiri
Semnele care îţi arată că a venit momentul să-ţi schimbi locuinţa
imobiliare FOTO: Pexels.com

Mutarea într-o locuinţă nouă poate fi o decizie dificil de luat, însă, uneori, este necesară. Și nu mai suportă așteptarea. Dacă te gândeşti deja să te muţi, dar nu ai reuşit să iei o hotărâre definitivă, iată câteva semne care îţi indică foarte clar că a venit momentul unei schimbări.

Situaţia financiară

Dacă situaţia ta financiară s-a îmbunătăţit sau te-ai decis să te muţi cu partenerul de viaţă şi acum dispuneţi de două venituri, poţi avea în vedere mutarea într-o nouă locuinţă, a voastră. Poate îţi doreşti chiar să locuieşti în afara oraşului, la casă şi să te bucuri de propria ta grădină, sau vrei un apartament mai mare în care să-ţi amenajezi şi biroul. Oricare este situaţia ta, dacă îţi permiţi din punct de vedere financiar, poţi face un pas spre locuinţa pe care o visezi.

Din păcate şi reversul este valabil. Dacă situaţia ta economică este instabilă şi plata chiriei sau a întreţinerii a devenit un stres lunar, poate este cazul să iei în considerare mutarea într-un apartament mai mic sau cu o chirie pe care ţi-o poţi permite.

Oportunităţi profesionale

Dacă în oraşul în care locuieşti în prezent nu sunt foarte multe oportunităţi pe piaţa muncii, ar fi o idee bună să iei în considerare mutarea în alt oraş. Capitala, Clujul şi Timişoara sunt câteva dintre oraşele care îţi pot oferi noi oportunităţi de dezvoltare profesională. Înainte să faci pasul cel mare, asigură-te că ai toate informaţiile de care ai nevoie. Dacă plănuieşti să te muţi în Capitală, de exemplu, verifică anunţuri imobiliare din Bucuresti, astfel încât să poţi face o estimare privind bugetul mutării şi cel de care vei avea nevoie ca să trăieşti confortabil acolo.

Nu ai suficient spaţiu

Locuinţa a devenit sufocantă sau balconul este prea mic pentru doza zilnică de aer? Este un semn clar că ai nevoie de un apartament mai spaţios sau poate amenajat în mod diferit, astfel încât să corespundă noilor necesităţi ale familiei tale. Dacă ţi se pare că nu ai deloc intimitate şi a devenit din ce în ce mai greu să găseşti un spaţiu pentru noi obiecte sau chiar pentru haine, e momentul să te muţi!

Copiii merg la şcoală

Nu eşti mulţumit de şcolile din cartierul tău şi este aproape imposibil să-ţi înscrii copiii la o şcoală din altă zonă? De ce să nu iei în considerare să vă schimbaţi definitiv adresa? Educaţia copiilor este un aspect foarte important pentru majoritatea părinţilor şi, de asemenea, cea mai bună investiţie în viitorul lor. Dacă eşti convins că micuţii tăi vor avea parte de o educaţie mai bună la altă şcoală, mutarea în alt cartier poate fi o soluţie bună pe termen lung.

Siguranţa

Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când alegi zona în care închiriezi sau cumperi un apartament este siguranţa. Chiar dacă teoretic oriunde se poate întâmpla ceva neprevăzut, unele cartiere sunt mai liniștite decât altele. Dacă la un moment dat nu ai avut de ales sau pur şi simplu nu te mai simţi în siguranţă în zona în care locuieşti în acest moment, este cazul să faci o schimbare.

Poate că nu este uşor să te decizi să-ţi schimbi locuinţa, însă în anumite situaţii, aşa cum am văzut şi mai sus, poate fi cea mai bună soluţie pentru tine şi familia ta. Și un nou început e mereu bine-venit!

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#imobiliare, #case, #apartamente, #schimbare locuinta , #stiri imobiliare