Romania are nevoie de locuinte noi, cele vechi ar putea ajunge iar la preturi record

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 23:13 3161 citiri
Foto: realestate.al

Directorul de marketing al Targului Imobiliar National, Vlad Vlasceanu, a declarat ca Romania se confrunta cu o mare nevoie de locuinte noi si ca, in lipsa acestora, apartamentele vechi se vor vinde din nou la preturi record.

Studiile arata ca piata imobiliara a continuat sa se confrunte cu dificultati si in anul 2011. Cererea a ramas redusa din cauza mai multor motive, respectiv performanta scazuta a indicatorilor macroeconomici, puterea de cumparare si starea de expectativa a cumparatorilor de case.

"Capitala a ajuns in acest moment, la un raport de 1,7 persoane pe o camera, care include acele cladiri in care nu se mai poate locui", a spus Vlad Vlasceanu.

"Nu vrem sa ne gandim, probabil, ce se va intampla la un eventual cutremur de natura celui din ''77. Si vorbim in continuare de lipsa unei politici de locuire in Romania", a precizat Vlad Vlasceanu.

Specialistul imobiliar estimeaza ca daca nu se vor construi locuinte noi, apartamentele vechi se vor vinde, din nou, la preturi record.

Potrivit analizelor efectuate pe piata imobiliara, luna februarie a acestui an a fost cea mai slaba din ultimii cinci ani pentru piata apartamentelor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News