Cum arată casa pe care un român a construit-o singur pentru fiica lui: "Începută în toamna lui 2021 și aproape terminată în 2022" FOTO

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 22:10
9876 citiri
Cum arată casa pe care un român a construit-o singur pentru fiica lui: "Începută în toamna lui 2021 și aproape terminată în 2022" FOTO
Imagine cu exteriorul casei FOTO Facebook/ Mutat la țară - viața fără ceas

Mulți români și-au cumpărat case la țară în ultimii ani. Unii au preferat să achiziționeze case gata construite, în timp ce alții le-au ridicat de la zero.

Este cazul unui român care a construit singur o casă modernă pentru fiica sa, în Câmpina, după cum a relatat într-o postare pe Facebook.

"Căsuță construită de mine, începută în toamna lui 2021 și aproape terminată în toamna lui 2022, destinată fiicei mele, în care deja locuiește, lângă Câmpina, adica munca pe un an...

E montata pe piloni forați la 3,5 metri adâncime, cu centura perimetrala și grindă în cruce (din cauza solului, lut-argilos), realizată din dulapi uscați de 25 cm grosime, grosime ce e izolată cu celuloză, la interior e finisata cu lambriu de rășinoase de 19 mm grosime, învelită cu tablă aluminiu-titan, iar la exterior am optat pentru american siding.

Mai avem de lucru în primăvară la a doua fațadă și în mod cert, de plantat o mulțime de pomi fructiferi.

Așadar, locul copilăriei mele, va fi cel mai probabil și locul copilăriei viitorilor nepoți", a scris acesta pe grupul Mutat la țară - viața fără ceas.

Întrebat despre preț, autorul postării, tehnician în construcții, a evitat un răspuns, preferând să le trimită mesaje private celor interesați.

"E proiectul meu propriu, iar materialele le-am procurat din zonă.", a adăugat acesta.

"Multă putere și muncă fizică, dar și financiară"

Postarea a strâns 5.000 de aprecieri și sute de comentarii în care autorul postării este lăudat.

"Eu propun să se mai facă un grup, geamăn cu acesta și să se numească ROMÂNII AU TALENT!!!!

Atâtea minunății create de oameni simpli, că merită știuți, admirați, poate chiar copiați, cine poate."

"Nu pot decât să mă minunez de cât de pricepuți, talentați și harnici sunt unii oameni. Știu că pot fi studii în domeniu, poate fi experiență dobândită în țară sau în afară, orice ar fi, mi se pare extraordinar să construiești o casă cu mâinile tale. Și să și iasă o adevărată minunăție."

"Mulțumire mai mare nu există decât ceea ce ați făcut dv cu perpetuarea locului spre viitoarele generații."

"Înțeleg că va pricepeți, chiar cred că aveți studii în domeniu și cred și că sunt niște bani cheltuiți, dar ce nu fac părinții pentru copiii lor, dar nu chiar toți părinții."

"Deosebit de frumos, confortabil, nostalgic și multă dragoste pentru ce ați reușit să dăruiți. Multă putere și muncă fizică dar și financiară cred”.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#casa, #constructie, #roman, #fiica, #lucrari , #proiecte case