Reabilitarea fara autorizatie a apartamentului, amendata cu pana la 100.000 de lei

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 13:55
10061 citiri
Reabilitarea fara autorizatie a apartamentului, amendata cu pana la 100.000 de lei
Foto: Arhiva

Proprietarii care isi reabiliteaza singuri apartamentele risca amenzi de pana la 100.000 de lei si pot fi obligati sa scoata anveloparea de pe pereti pentru a aduce fatada blocului la starea initiala. Primaria Sectorului 6 atrage atentia ca pentru astfel de lucrari de izolare termica e nevoie de autorizatie de construire.

Reabilitarea termica a imobilelor cu destinatie de locuit se executa conform prevederilor Legii 50/1991, republicata, pe intreaga constructie, dar numai dupa obtinerea autorizatiei de construire, potrivit unui comunicat al Primariei Sectorului 6.

"Primaria Sectorului 6 s-a confruntat, in ultima perioada, cu foarte multe sesizari din partea asociatiilor de proprietari/locatari in sensul ca anumite persoane - proprietari de apartamente - executa lucrari de reabilitare termica individual, fapt ce incalca prevederile legale", se arata in comunicat.

Primaria cere astfel asociatiilor de proprietari/locatari sa ia masuri pentru oprirea executarii unor astfel de lucrari individuale. In cazul in care masurile nu sunt respectate, autoritatea locala, prin serviciile abilitate, va inainta o cerere si un proces-verbal constatator si sanctionator catre instantele de judecata, prin care proprietarii sa fie obligati sa treaca la dezafectarea lucrarilor neautorizate.

"In caz de neconformare, proprietarii de apartamente care executa lucrari individuale neautorizate risca sa fie sanctionati cu amenda contraventionala de la 1.000 lei la 100.000 lei, plus obligativitatea dezafectarii anveloparii si aducerea fatadei la starea initiala", se mai arata in comunicatul primariei.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#reabilitare termica apartamente, #amenda reabilitare termica, #autorizatie reabilitare termica , #renovare