Proiecte de case reusite, aspecte mai putin cunoscute

Advertorial
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 10:30
10946 citiri
Proiecte de case reusite, aspecte mai putin cunoscute
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Proiectul casei este prima linie a unei viitoare locuinte. Ea poate fi trasa cu atentie la detalii sau grosier, cu respect fata de mediu inconjurator si fata de viitorii locatari.

Exista insa cateva aspecte de care oricine isi doreste o casa frumoasa ar trebui sa tina cont. Sunt acele ingrediente pe care orice bucatar stie ca daca le foloseste are mari sanse sa reuseasca. Spunem mari sanse pentru ca folosirea lor gresita poate face ca reteta sa nu fie un succes sau nerespectarea unor conditii general valabile poate rata obiectivul principal. La fel se intampla si in cazul unui proiect de casa.

Exista cateva aspecte foarte importante in realizarea unei case, conform specialistilor de la aia-proiect.ro:

Poate cel mai important aspect de luat in calcul este incadrarea proiectului de casa in specificul zonei in care se afla terenul. Sunt multe zone pe care le apreciem in mod deosebit mai ales din vestul Europei in care constructiile sunt realizate doar in "cheie" locala.

Tesutul urban este foarte atent urmarit in astfel de demersuri. Anumite zone, conform cerintelor locale nu accepta decat proiecte de case care pastreaza arhitectura locala inclusiv aspecte cromatice nu doar de stil.

In Romania de multe ori potrivirea specifica este ca nuca in perete mai ales pentru ca nu au fost urmarite coordonatele locale existente sau mai degraba inexistente. in trecut si cu atat mai putin in prezent.

Un alt aspect, de data aceasta folosit din pacate de multi este proiectul de casa (aparent) gratuit. In realitate aceasta este de multe ori un factor ce dauneaza mai mult decat ajuta. In primul rand simplul fapt ca gratuit reprezinta atat la propru cat si la figurat ceva lipsit de valoare.

Din aceeasi categorie putem mentiona utopia des intalnita proiecte case ieftine. Pentru a fi ieftin sau foarte ieftin este limpede ca se reduce la maxim nivelul de detaliu si timpul alocat proiectului ceea ce face ca, in multe situatii, sa fie neconcludent si chiar sa devina mai costisitor in perioada de executie a casei.

Tot aici putem sa incadram si proiecte case la cheie. La ce nivel de calitate sunt acestea? Cel mai probabil nu-si mai pune nimeni problema cate vreme lasa aparenta unui lucru ieftin.

Abordarea unui stil arhitectural potrivit este ingredientul cel mai apreciat. La ora actuala sunt foarte cautate proiectele de case moderne sau proiecte de case contemporane. In ce masura timpul le va ridica valoarea ramane insa de vazut.

In orice caz, acest stil cautat ar trebui sa fie urmarit in mai multe elemente ale casei. Este evident ca o alegere corecta ar trebui sa se faca dupa o analiza atenta a unor proiecte de case executate ale proiectantului sau arhitectului selectat.

Unul din cele mai importante aspecte si demne de luat in seama ca ingredient principal al unui proiect de casa tine de proiectul de interior al caseisau amenajarea interiorului si de felul in care este gandit. Ne referim aici la designul interior al casei, laconceptul amenajarii interioare. Acesta se pregateste inca din faza initiala a unui proiect de casa. Tot din invataminte populare putem spune ca in anumite situatii "Pe afara-i vopsit gardul si inauntru...".

Interiorul unei case spune multe despre cel care o locuieste din acest motiv o amenjare se face doar dupa criterii clare si in stransa legatura cu cei care se vor bucura de spatiile astfel create.

Tot din mitologia urbana va putem spune ca acel zvon ca oricine poate amenaja un interior este o fantasmagorie sau, de ce nu, un alt mod de a-ti fura singur caciula.

Un alt ingredient important pentru o casa reusita tine de regimul de inaltime. Daca terenul este generos, in cele mai multe situatii un proiect de casa fara etaj adica mai exact un proiect de casa parter poate fi mai potrivit iar accentul se va muta pe amenajarile exterioare ale vecinatatii.

Daca terenul este incadrat de constructii si mai putin ofertant se va potrivi mai bine un proiect de casa cu mai multe etaje. Consideram aici dezvoltarea pe verticala a casei. Regimul de inaltime mare poate aduce un aspect monumental dar in acelasi timp creeaza asteptari in ceea ce priveste vecinatatile immediate. Alegerea cea mai buna se face doar considerand amplasamentul extins.

Incheiem intr-o nota amuzanta, una din dilemele unui beneficiar, cu ceva vreme in urma, era ca nu stia prea bine ce proiect de casa sa aleaga. Incerca sa se decida intre un proiect de casa si un proiect de vila. Am rezolvat problema facand o analiza simpla a definitiei termenilor din dictionarul explicativ al limbii, atat de simplu poate fi uneori.

Concluzia AIA Proiect este simpla si directa. Nu am incercat sa punem aici accentul pe rolul unui specialist dar decat sa cautati proiecte case pe internet mai bine selectati cu atentie un birou de proiectare cu experienta, la fel cum alegeti un chef care sa va prepare o cina excelenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#proiecte case, #proiectant case, #arhitect, #case din containere, #casa structura metalica, #casa structura lemn , #proiecte case