Programul Casa Eficienta Energetic

Advertorial
Vineri, 21 August 2020, ora 15:53
22105 citiri
Programul Casa Eficienta Energetic
Programul Casa Eficienta Energetic va fi disponibil din 15 septembrie

Doresti o Casa Eficienta Energetic?

Pentru accesarea ajutorului financiar primit de la stat, ai nevoie in primul rand de un certificat energetic si un audit energetic!

Inscrierea cererilor de finantare vor incepe in data de 15 septembrie 2020.

Anuntul a fost facut de Ministrul Costel Alexe, intr-o conferinta de presa sustinuta in 5 august 2020.

Informatia se va publica pe pagina de internet a autoritatii, www.afm.ro, cu minimum 30 de zile inainte de data programata pentru deschiderea sesiunii de inscriere.

Cei interesati de programul Casa Eficienta Energetic se vor inscrie intr-o aplicatie informatica publicata pe pagina de internet a autoritatii afm.ro impreuna cu un certificat energetic si un audit energetic al casei unde se doreste a fi implementat proiectul.

Imediat dupa acceptarea cererii, proprietarii vor primi un numar unic de inregistrare a cererii de finantare.

Dupa terminarea sesiunii de inscriere sau a atingerii pragului de 150% din totalul bugetului alocat, autoritatea va publica lista solicitantilor care s-au inscris in aplicatia informatica.

Asta inseamna ca au la dispozitie 15 de zile pentru a transmite dosarul de finantare la sediul AFM.

Dupa aprobarea dosarului, lucrarile pot incepe si se pot derula intr-o perioada de maximum 18 luni.

Cheltuielile pentru elaborarea unui certificat energetic si a unui audit energetic inainte de interventie sunt eligibile si sunt finantate de autoritate in valoarea maxima pana la 2.500 lei.

Programul Casa Eficienta Energetic este impartit in trei praguri de finantare - 40.000 lei, 55.000 lei si 70.000 lei - fiecare prag depinzand de indicatori de crestere a eficientei energetice.

Pentru a putea fi eligibil in depunerea cererii de finantare, trebuie atinse obligatoriu toate valorile minime ale indicatorilor de eficienta energetica conform pragului de finantare ales.

Scopul programului Casa Eficienta Energetic este:

1. Cresterea rezistentelor termice ale peretilor exteriori cu valori minime de 2,5 m2K/W pana la 2,85 m2K/W, in functie de valoarea de finantarea dorita.

Exemplu:

Situatie existenta structura zid exterior: caramida plina 20 cm. Necesitatea aplicari unui termosistem de minim 8 cm si maxim 15 cm in functie de pragul de finantare ales.

2. Cresterea rezitentei termice ale planseului de la ultimul nivel cu valori minime de 5,00 m2K/W pana la 7,14 m2K/W, in functie de valoarea de finantarea dorita.

Exemplu:

Situatie existenta structura placa peste ultimul nivel: placa beton 10 cm. Necesitatea aplicarii unui termosistem de minim 15 cm si maxim 25 cm in functie de pragul de finantare ales.

3. Cresterea rezitentelor termice ale tamplariei (ferestre / usi) de la 0,77 m2K/W pana la 1,11 m2K/W, in functie de valoarea de finantarea dorita.

4. Reducerea procentuala a consumului final total de energie pentru incalzire si racire comparativ cu situatia anterioara implementarii proiectului cu valori de reducere cuprinse intre 40% si 60%.

5. Reducerea procentuala a indicelui de emisii echivalent CO2 (kgCO2/m2an) cu valori de reducere cuprinse intre 40% si 60%.

6. Dotarea cu sistem centralizat de ventilare mecanica cu recuperarea caldurii, pentru pragul de 70.000 lei este criteriu obligatoriu si eligibil.

Pentru a putea avea toate documentele necesare inscrierii in momentul publicarii, specialistii din cadrul echipei www.certific.ro au identificat 3 pasi simpli si rapizi:

1. Discutie telefonica cu auditorul energetic pentru a stabilii eligibilitatea tehnica a proiectului;

- Discutie pe baza informatiilor spuse de beneficiar;

- Aproximarea necesitatilor de interventie;

- Transmiterea de documente scanate de catre beneficar.

2. Efectuarea inspectiei, eliberarea Certificatului Energetic si a Auditului Energetic:

- Inspectia imobilului si identificarea problemelor;

- Relevarea imobilului;

- Intocmirea certificatului energetic;

- Cererea de oferte de pret pentru stabilirea bugetului exact;

- Intocmirea auditului energetic cu toate solutiile necesare.

3. Predarea certificatului energetic si a auditului energetic.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#program special , #proiecte constructii