Preturile apartamentelor in Bucuresti: Unde s-au scumpit, care sunt mai ieftine

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 15:12
4886 citiri
Preturile apartamentelor in Bucuresti: Unde s-au scumpit, care sunt mai ieftine
Foto: Arhiva Ziare.com

Preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din centrul, semicentrul si nordul Capitalei au crescut cu aproximativ 1% in luna octombrie fata de septembrie, iar cele din est, sud si vest s-au stabilizat.

Aceasta este concluzia unei analize HomeFinders remise vineri Ziare.com.

Proprietarii apartamentelor din centrul si nordul Bucurestiului au solicitat, astfel, un pret mediu de 68.000 de euro in luna octombrie.

De partea cealalta, preturile medii solicitate pentru apartamentele din zonele de est, sud si vest s-au stabilizat in jurul valorii de 51.479 de euro.

Pe tipuri de apartamente, cele de doua camere, situate in zona de centru-nord, au inregistrat o crestere a preturilor solicitate de 3,63% comparativ cu luna septembrie. Aici, pretul mediu se ridica la 57.000 de euro. Acelasi tip de apartament, din estul, vestul sau sudul Capitalei, are un pret mediu solicitat de 43.000 de euro, cu 4,44% mai mic decat in septembrie, potrivit analizei citate.

Extremele pietei rezidentiale: Garsoniera de 10.000 de euro si apartament de peste un milion de euro

O alta scadere a pretului solicitat o inregistreaza apartamentele de trei camere aflate la revanzare, atat din zonele marginase, cat si din cele de nord sau centru.

Un astfel de apartament dintr-o zona centrala sau de nord valoreaza, in medie, 75.000 de euro, cu 2,72% mai putin decat valoarea solicitata in septembrie. De partea cealalta, in zonele de est, sud si vest ale Bucurestiului, pretul mediu solicitat de proprietari pentru un apartament cu trei camere este de 59.900 de euro, cu 1,8% mai mic decat acela din septembrie.

In schimb, proprietarii apartamentelor de patru camere, situate in zonele semicentrale, centrale si de nord ale Bucurestiului, au solicitat in octombrie preturi cu 11,67% mai mari decat in septembrie, arata analiza citata.

Valoarea medie a unei astfel de locuinte se ridica, astfel, in prezent, la 110.000 de euro. Apartamentele de patru camere sunt singurele locuinte pentru care si proprietarii din zonele marginase ale Capitalei au crescut pretentiile in luna octombrie. Acum, se solicita un pret mediu de 71.500 de euro, cu 1.500 de euro mai mult decat in septembrie.

In ceea ce priveste numarul de apartamente de doua, trei sau patru camere disponibile la revanzare in luna octombrie, acesta a scazut cu 18,79%, comparativ cu septembrie, potrivit studiului HomeFinders.

Numar mare de apartamente cu doua camere

Apartamentele de doua camere au cea mai mare pondere din totalul de oferte disponibile la revanzare: 52,74%. La polul opus se afla apartamentele de patru camere, pentru care, in octombrie, au fost disponibile oferte intr-un numar mic: 194.

De remarcat este faptul ca, in contextul in care exista mai multe apartamente disponibile la revanzare in zonele de est, sud si vest decat in centrul sau nordul Capitalei, in cazul apartamentelor de patru camere, situatia este inversa: cele mai multe apartamente disponibile la revanzare se regasesc in zona de centru-nord, se mai arata in analiza citata.

C.P.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#preturi apartamente Bucuresti, #preturi apartamente Capitala , #preturi apartamente