Orasul american unde casele se vand cu 1.000 de dolari

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 16:33
7170 citiri
Orasul american unde casele se vand cu 1.000 de dolari
Foto: MLive.com

Autoritatile din Detroit au lansat un site prin intermediul caruia vor fi organizate licitatii pentru vanzarea locuintelor abandonate si executate silit din oras.

Pe site-ul BuildingDetroit.org au fost publicate deja 12 oferte, in cadrul primei faze a planului primarului Mike Duggan de a repopula cartierele orasului aflat in faliment, scrie MLive.com.

Incepand cu data de 5 mai, primaria va organiza cate o licitatie pe zi, de luni pana vineri.

Institutia din Detroit care se ocupa de proprietatile executate silit a trimis 79 de notificari catre proprietarii dintr-un cartier al orasului, informandu-i ca, daca nu raspund acestor notificari vor fi actionati in justitie si ar putea sa-si piarda locuintele. Casele aflate intr-un grad avansat de deteriorare vor fi demolate.

Primaria intentioneaza sa lanseze astfel de actiuni o data la doua saptamani, in diferite cartiere.

Sunt vizate locuintele pentru care nu sunt platite impozite, dar care afecteaza reputatia cartierului si valoarea proprietatilor din zona.

"Actionam agresiv pentru a prelua aceste locuinte abandonate si pentru a avea din nou familii care sa locuiasca in ele", a spus Duggan la lansarea site-ului.

Potrivit CBC, preturile pornesc de la 1.000 de dolari.

Pot participa la licitatii doar persoanele fizice si juridice din Michigan, care nu au incalcat legislatia privind constructiile sau impozitele.

Castigatorii trebuie sa plateasca 10% din pret in trei zile si restul in 60 de zile pentru achizitiile sub 20.000 de dolari sau in 90 de zile pentru cele care depasesc acest prag.

Detroit este, din decembrie anul trecut, cel mai mare oras american intrat in faliment.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#case ieftine Detroit, #licitatii case oras SUA , #case vanzare