O viziune pentru viitor: casa de nici 20 de metri patrati "intesata" cu tehnologie (Galerie foto)

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 13:34
8866 citiri
O viziune pentru viitor: casa de nici 20 de metri patrati "intesata" cu tehnologie (Galerie foto)
Foto: Intel

Casa viitorului iti recunoaste chipul si iti deschide usa, astfel incat nu trebuie sa iti mai faci griji vreodata ca ai uitat cheia. O poti controla de la distanta de oriunde in lume cu ajutorul unei tablete. Casa "simte" atunci cand exista o conducta fisurata, te alerteaza si opreste automat apa.

Iar toate aceste caracteristici sunt incorporate intr-un spatiu mai mic de 20 de metri patrati. Aceasta este casa prezentata recent de Intel in San Francisco, potrivit Inhabitat.

Doua curente actuale, utilizarea eficienta a spatiului si tehnologiile inteligente, sunt combinate intr-o locuinta futurista, complet automata.

In timp ce majoritatea caselor mici sunt deficitare la capitolul tehnologie, ca urmare a lipsei de spatiu pentru aparate voluminoase, casuta inteligenta de la Intel, "Smart Tiny House", constituie o exceptie. Designerii s-au concentrat pe spatii deschise, multifunctionale, incluzand, de exemplu, un pat rabatabil, in timp ce reteaua de cabluri este ascunsa in pereti.

"Creierul" casei este noua platforma "Internet of Things" dezvoltata de Intel pentru conectarea si controlarea dispozitivelor inteligente. In principiu, aceasta permite controlarea tuturor sistemelor unei locuinte cu ajutorul unei singure aplicatii de pe tableta.

Cu o simpla glisare poti ajusta termostatul, poti schimba culoarea si intensitatea luminii sau chiar ii poti deschide usa instalatorului atunci cand nu esti acasa.

Chiar si aparatele mai vechi, care nu sunt conectate, pot fi controlate folosind prize inteligente.

Toate sistemele pot fi controlate prin voce, iar platforma poate invata obiceiurile locuitorilor pentru a lua decizii inteligente pe baza comportamentului lor, cum ar fi ajustarea luminilor in concordanta cu preferintele exprimate anterior.

"In prezent, poate ca aveti in case dispozitive individuale. Poate un termostat inteligent, poate un sistem de securitate inteligent. Ceea ce incercam sa facem este sa combinam toate aceste experiente in viitor", afirma vicepresedintele Internet of Things de la Intel, Rose Schooler, conform The Street.

Detector de scurgeri

Interconectarea tuturor acestor tehnologii in cloud computing este inca o provocare. Se fac in prezent eforturi pentru ca producatorii, dezvoltatorii de software si companiile de hardware sa adopte protocoale similare.

In plus, intr-un mediu interconectat reprezinta o ingrijorare majora posibilele atacuri cibernetice. Acestea vor exista in mod inevitabil, spune Schooler, insa esential este cat de rapid pot fi ele contracarate.

Tehnologiile Intel pentru locuinta viitorului sunt inca in stadiu de dezvoltare, dar ar putea fi disponibile intr-un viitor nu foarte indepartat.

Foto: Intel Newsroom

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#casa viitorului, #casa mica inteligenta, #casa Intel , #locuinte