Reducere substantiala de buget pentru Noua Casa. Vor fi doar 6.000 de beneficiari in 2021

Vineri, 26 Februarie 2021, ora 14:21
Autor: Paul Barbu
Reducere substantiala de buget pentru Noua Casa. Vor fi doar 6.000 de beneficiari in 2021
Foto: Pixabay.com

Programul Noua Casa 2021 se va "subtia" si va avea in acest an un plafon de 1,5 miliarde de lei, in scadere fata de 2 miliarde de lei cat a fost in 2020, potrivit lui Cristian Paun, presedintele Consiliului de Administratie al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

"Plafonul din 2020 a fost 2 miliarde de lei, a fost aproape in totalitate subscris. Aproximativ 8.000 de garantii pentru Prima Casa/Noua Casa au fost date in 2020. Pentru 2021, plafonul este in scadere, la 1,5 miliarde lei. Estimam in jur de 6.000 de beneficiari ai programului Noua Casa, acest tip de garantie fiind dat tot prin Fondul National de Garantare", a declarat Cristian Paun.

Pe de alta parte, presedintele FNGCIMM a subliniat ca, pentru acest an, s-a propus o diversificare a finantarii la nivel de IMM-uri.

"Pentru 2021, noi ne-am propus pe langa orientarea IMM-urilor catre capitalul care conteaza - care nu este cu siguranta nici autofinantarea si nici banul nerambursabil, ci capitalul din zona sistemului financiar-bancar - ne-am propus si o diversificare a finantarii la nivel de IMM-uri - pentru ca asta este o alta problema a IMM-urilor din Romania", a mai spus Paun.
Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Ele se bazeaza foarte mult pe banci - cam atat, atunci cand se adreseaza surselor externe de finantare.

"Avem o extensie a programului IMM Invest pe agricultura care va contine si o componenta nerambursabila de 10% pana la un plafon maxim cam de 100.000 de euro pentru cei din pescuit si pentru cei din zona de productie primara agricola - si daca vorbim de cei care prelucreaza produse agricole, componenta nerambursabila de maxim 10% din valoarea finantarii poate sa mearga pana la 800.000 de euro", a mentionat Cristian Paun.

Mai puteti citi:

 Articol citit de 3140 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  joe-limonada
  26.02.2021, 19:13
  capitalism .....
  a la romania.
  nu v-a placut comunismul dar si capitalismul vostru care finanteaza precum comunisti nu-mi este rusine.
  prima casa , prima masina , prima vacanta etc ca sa nu mai vorbesc de intreprinderile care supravietuiesc pe banii statului.
  se pare ca se vede fundul sacului si astept marea resetate.
  Tot-la-vale
  26.02.2021, 15:01
  Reduceri
  E Programul Noua Hoție Liberala, care a inlocuit hoția din 2020, condus de speculantul Pirțu, din ce in ce mai politruc, mai demagog si mai mincinos.
  cozmin
  26.02.2021, 14:48
  politica propiului buzunar
  prin care statul da pensii speciale la sute de mii de militari, politisti si garanteaza bani pentru unii inseland si statul si bancile prin preturi false. fondurile europene la fel.
  bani in buzunare pentru protectoratul unor natiuni de lumea a treia cu ochi oblici care nu au nici ce sa manace. in lumea civilizata populatia are acces la locuinte in functie de salariu, cu o rata de maxim 30%, 400 lei, adica un pret la locuinte de maxim 20.000 euro. si in sua se vand locuinte cu milioanele pe an.