Marea teapa a apartamentelor noi - dai banii si nu te poti muta

Luni, 07 Februarie 2011, ora 08:15 6748 citiri
Foto: arhinews.ro

Peste 2.000 de cumparatori de apartamente noi din Bucuresti nu se pot muta in apartamente noi, desi le-au platit, dupa ce criza i-a lasat pe dezvoltatori fara bani pentru a termina blocurile, iar pe unii i-a impins la insolventa.

O bucuresteanca a dat 80.000 pe o garsoniera de pe malul lacului Plumbuita, in complexul rezidential Blue Tower, insa a aflat ca dezvoltatorul a cerut insolventa, relateaza Antena 1.

"Trebuia sa ne mutam pe 30 iunie 2009 dar, cu cateva zile inainte de aceasta data, am primit o notificare prin care ne anunta ca termenul s-a prelungit pana la 30 septembrie", spune femeia. Si de atunci se tot amana.

La blocurile Planorama din Colentina se mai lucreaza uneori. Peste 500 de familii asteapta de patru ani sa se mute in apartamentele pentru care au platit bani grei.

"Apartamentul meu este, sa zicem, gata de doi ani de zile, e gata cu tot ce trebuie, gresie, faianta, parchet, functional, daca vrei. Si cu toate astea, noi stam pe loc pentru ca s-a intrat in insolventa si nu se poate finaliza blocul", a declarat un cumparator.

De asemenea, Terra Residence din Voluntari s-a blocat dupa ce au fost gata primele patru blocuri, desi mai erau de construit inca trei imobile.

Ca sa-si plateasca datoriile catre banci si creditori, dezvoltatorii au decis sa scoata doua dintre cele trei blocuri la vanzare. Singura solutie ramasa pentru clientii care au cumparat deja apartamente in aceste doua blocuri este sa se mute in cel de-al treilea, despre care insa nu se stie cand va fi gata.

Dezvoltatorii si-au facut planuri de redresare. Daca isi revin, cei care au cumparat apartamente au sansa sa le obtina. Daca ajung la faliment, cumparatorii au sanse mici sa mai recupereaze banii.

"Daca nu raman suficienti bani, se intampla cu persoanele fizice ce se intampla cu toti creditorii in procesul de faliment. Nu-si mai primesc banii. Banii se pot da numai in masura in care ei exista", a explicat un avocat.

Blocurile dezvoltatorilor sunt scoase la vanzare, insa pe bani putini. Din ce se strange, se platesc in primul rand datoriile la stat si banci.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News