In ce zone din Bucuresti se gasesc cele mai scumpe apartamente - Situatia in alte orase mari din tara

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 17:06
5836 citiri
In ce zone din Bucuresti se gasesc cele mai scumpe apartamente - Situatia in alte orase mari din tara
Foto: Arhiva Ziare.com

Cele mai scumpe apartamente se gasesc in Capitala si Cluj-Napoca, iar cele mai ieftine in Iasi, arata o analiza realizata de portalul Imobiliare.ro.

Studiul se raporteaza la ofertele valabile in luna martie in 65 de cartiere din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Evolutia preturilor apartamentelor: Asa ceva nu s-a mai intamplat in ultimii 4 ani

Bucuresti

In Capitala, suma medie solicitata de vanzatorii de apartamente se situa la o valoare de 1.089 de euro pe metru patrat util la finele lunii trecute, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

In prezent, cele mai mari preturi (de peste 2.000 de euro pe metru patrat), sunt intalnite in cartierele exclusiviste din zona de centru-nord a orasului.

Pe primul loc in clasament se situeaza zona Kiseleff-Aviatorilor, unde pretentiile proprietarilor ajung la 2.739 de euro pe metru patrat util. In Herastrau-Nordului, un apartament poate fi achizitionat cu circa 2.462 de euro pe metru patrat, fata de 2.203 euro pe metru patrat in Dorobanti-Floreasca.

In celelalte cartiere ale Bucurestiului, fie ele si centrale, valorile de listare coboara sub pragul de 2.000 de euro pe metru patrat. Astfel, pe locul al patrulea in clasament se situeaza Cotroceniul, cu o medie de pret de 1.656 de euro pe metru patrat, urmat indeaproape de Aviatiei (cu 1.620 de euro pe metru patrat).

In Dacia, Unirii, Decebal si Calea Calarasilor, valorile medii de listare a apartamentelor se inscriu in intervalul 1.400-1.600 de euro pe metru patrat.

Dintre cartierele traditionale, cele mai mari preturi pe metru patrat pot fi gasite in 1 Mai (1.572 euro), Tineretului (1.330 de euro), Mihai Bravu (1.304 euro) si Vitan (1.224 de euro) ; Titan si Crangasi, pe de alta parte, se apropie de 1.000 de euro pe metru patrat.

Sub aceasta valoare se situeaza cele mai accesibile cartiere ale Capitalei, respectiv Rahova (824 de euro pe metru patrat), Berceni (943 de euro pe metru patrat), Militari (953 euro pe metru patrat), Drumul Taberei (975 euro pe metru patrat) si Colentina (975 de euro pe metru patrat).

Brasov

Pe parcursul lunii februarie, pretentiile vanzatorilor din orasul de la poalele Tampei au crescut pana la 912 euro pe metru patrat util. In momentul de fata, preturile solicitate depasesc pragul de 1.000 de euro pe metru patrat in Centrul Istoric, dar scad sub aceasta valoare in Centrul Civic.

In Astra si Racadau, valorile de listare se situeaza la o medie de 932 de euro pe metru patrat util, iar in Grivitei si Tractorul ajung la 919 si, respectiv, 856 de euro pe metru patrat.

Cluj-Napoca

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitata pentru un apartament in orasul de pe Somes se situa la 1.186 de euro pe metru patrat la finele lunii februarie. Preturile depasesc pragul de 1.000 de euro pe metru patrat in toate cele opt zone analizate in detaliu. In centru, preturile cerute ajung la aproximativ 1.344 de euro pe metru patrat util, iar in Gheorgheni, Grigorescu, Andrei Muresanu si Marasti sunt cuprinse intre 1.200 si 1.300 de euro pe metru patrat.

Constanta

In orasul de la malul marii, valoarea medie de listare pentru un apartament (nou sau vechi) este de circa 930 de euro pe metru patrat util. Peste acest prag se situeaza zone precum Faleza Nord (1.127 de euro pe metru patrat), Casa de Cultura (989 de euro pe metru patrat), Tomis Nord (979 de euro pe metru patrat), Inel II (955 de euro pe metru patrat) sau Inel I (951 de euro pe metru patrat). In cartierele Primo si Tomis Plus, pretentiile proprietarilor coboara la sub 900 de euro pe metru patrat.

Timisoara

In orasul de pe Bega, pretul solicitat pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare era de 970 de euro pe metru patrat util la sfarsitul lunii trecute. Pretentii peste medie au vanzatorii din toate cele sapte cartiere analizate, valoarea de listare depasind chiar 1.000 de euro pe metru patrat in Circumvalatiunii, centru, Soarelui, Aradului si Lipovei. Usor sub acest prag se situeaza locuintele din Sagului si Girocului, conform datelor Imobiliare.ro.

Iasi

Luna trecuta, Indicele Imobiliare.ro a ajuns la 888 de euro pe metru patrat util in capitala Moldovei. Sub aceasta valoare se situeaza sase dintre cele noua cartiere analizate in detaliu, respectiv Pacurari, Alexandru cel Bun, Nicolina, Bucium, Cug si Galata. Pe de alta parte, in Centrul Civic si Copou, suma medie de listare pentru un apartament este mai mare de 1.000 de euro pe metru patrat, iar in Tatarasi ajunge la 970 de euro pe metru patrat.

C.P.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#preturi apartamente Bucuresti, #pret apartament Bucuresti, #pret locuinte Bucuresti, #pret apartamente orase , #preturi apartamente