DNA s-ar putea muta intr-un hotel din Bucuresti

Joi, 23 Iunie 2016, ora 09:39
4245 citiri
DNA s-ar putea muta intr-un hotel din Bucuresti
Foto: Booking.com/Hotel Triumf

Hotelul Triumf, aflat pe Bulevardul Kiseleff din Capitala, ar putea deveni noul sediu al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Aflat in patrimoniul RA-APPS, licitatiile de vanzare au esuat in ultimii 10 ani, asa ca e posibil sa fie transformat in spatiu pentru institutii publice, arata sursele Profit.ro.

Unii dintre potentialii chiriasi sunt angajatii DNA si cei ai Ministerului Justitiei.

Hotelul Triumf are o istorie indelungata si a fost construit in perioada interbelica de catre Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat si Arcul de Triumf.

Transformarea unui hotel de o asemenea anvergura in spatiu pentru institutii publice ar reprezenta o premiera pentru Romania dupa 1989.

Hotelul Triumf are o suprafata de 6.000 de metri patrati si se afla pe un teren de 15.000 de metri patrati. Dispune de 98 de camere si apartamente, are 4 etaje, un restaurant si o gradina de vara.

In acest moment, Guvernul asteapta decizia DNA si pe cea a Ministerului Justitiei, care analizeaza costurile si modul in care cladirea s-ar adecva la necesitatile acestor institutii.

In cazul mutarii in Hotelul Triumf, DNA si Ministerul Justitiei vor suporta din bugetele proprii costurile renovarii si, ulterior, de administrare a imobilului.

Sursele judiciare Ziare.com au confirmat ca mutarea in acest loc este o varianta luata in calcul de DNA.

Kovesi a cerut inca din 2014 un sediu nou

In prezent, DNA are sediul central in Bucuresti, pe strada Stirbei Voda. Insa procurorul-sef Laura Codruta Kovesi a cerut inca din 2014 mutarea intr-o alta cladire.

Ea a dat mai multe detalii intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Ziare.com.

"In momentul in care instanta pronunta o hotarare de condamnare, bunurile si banii indisponibilizati trec automat in proprietatea statului. De exemplu, hotararea dispune confiscarea unui milion de euro dintr-un cont bancar si a 5 imobile. ANAF trebuie sa ia banii din contul in care se gasesc pentru a-i muta in buget. Iar proprietatile imobiliare trec in proprietatea statului. Unul dintre motivele invocate de Finante pentru neexecutarea hotararilor este ca nu se pot vinde imobile la pret bun de piata. Nu trebuie sa le vinzi.

Multe institutii se plang ca nu au sedii. Si DNA are nevoie de un sediu mai mare. De ce sa platim chirie sau sa cumparam un sediu? Sunt atatea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date institutiilor publice, gradinite, scoli, poate spitale. O sa incerc anul acesta sa verific toate imobilele confiscate in baza dosarelor DNA pentru ca avem nevoie de un nou sediu si am sa fac demersuri sa il primim", a mentionat atunci Kovesi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#DNA Hotel Triumf, #Hotel Triumf sediu DNA , #imobiliare