Dezinfectarea locuintei - Cum alegi un dezinfectant bun pentru casa

Advertorial
Marti, 02 Februarie 2021, ora 14:08
6838 citiri
Dezinfectarea locuintei - Cum alegi un dezinfectant bun pentru casa
Sursa foto: https://www.freepik.com/

Curatenia casei tale iti va oferi o stare de bine si o sedere placuta in interiorul acesteia. Incaperile curate si aerisite, nu doar ca vor avea un aspect impecabil, ci vor ajuta organismul tau sa se mentina sanatos impotriva bacteriilor, microbilor si a virusilor.

Cumpara dezinfectanti pentru suprafeteleapartamentului sau casei tale tinand cont de functiile, ingredientele active, pretul si eficienta acestora.

De ce sa folosesti dezinfectant pentru casa ta

Suprafetele camerelor trebuie sa fie curatate si dezinfectate pentru a te asigura ca ai folosit cele mai bune metode de a elimina microbii din casa ta.

Bacteriile pot fi intalnite in orice loc al casei: pe parchet, pe pereti, pe oglinda, pe masa, pe clante, pe articolele vestimentare, cat si pe alte obiecte ce sunt folosite constant.

Cum alegi dezinfectantul potrivit pentru casa ta

  • Alege un dezinfectant eficient, pe baza de alcool sau clor, potrivit pentru materialul pe care vrei sa-l folosesti;
  • Asigura-te ca nu este toxic atat pentru tine, cat si pentru animalele de companie sau plantele din casa;
  • Alege un produs potrivit pentru bugetul tau, nu investi mai mult decat consideri ca este nevoie deoarece produsele cele mai scumpe de pe raft nu sunt intotdeauna si cele mai bune;
  • Verifica eticheta pentru a te asigura ca este eficient pentru dezinfectia mai multor tipuri de bacterii precum: bactericida, fungicida, virucida sau sporicida.
  • Ce tip de dezinfectant este potrivit pentru suprafete

    Exista cel putin 3 tipuri de dezinfectanti pe care ii poti alege in functie de suprafetele pe care vrei sa le protejezi de microbi, depinzand de ingredientele active ale acestora.

    Dezinfectantul pe baza de alcool izopropilic

    Acesta este avizat de Ministerul Sanatatii si contine o cantitate de cel putin 69,6% alcool. Poate fi utilizat pe toate suprafetele casei tale, uscandu-se foarte repede. Este potrivit atat pentru zonele utilizate frecvent, cat si pentru cele greu accesibile.

    Dezinfectantul pe baza de clor

    Dezinfectantul pe baza de clor trebuie sa aiba un continut de 5% hipoclorit de sodiu. Poti folosi acest produs pe majoritatea suprafetelor casei, insa ai grija sa nu intre in contact cu alimentele sau ca animalele de companie sa aiba acces la locurile respective.

    Clateste ulterior suprafetele pentru a evita eventualele incidente.

    Solutiile pe baza de clor sunt potrivite in special pentru baie si bucatarie.

    Dezinfectantul pe baza de amoniu cuaternar

    Un produs degresant, special pentru zonele pline de grasimi, precum spatiile din bucatarie, frigiderele, mesele de lucru, ustensilele si aragazul.

    In urma folosirii acestuia, clateste zonele imediat.

    Dezinfectantul, pe langa cele 3 ingrediente esentiale, poate contine si alte substante. O parte din acestea ar trebui sa existe in componenta produsului achizitionat:

    • Acidul peracetic;
    • Apa oxigenata;
    • Aldehide;
    • Oxid de etilena.

    Foloseste un produs dezinfectant pentru maini

    Dupa curatarea si dezinfectarea suprafetelor casei tale, nu uita sa elimini reziduurile de praf si murdarie de pe mainile tale. Pentru a putea face acest lucru corect, trebuie sa:

    • Folosesti apa curata si sapun;
    • Foloseste prosoapele de hartie atunci cand te speli imediat dupa ce ai curatat casa;
    • Dezinfecteaza-ti mainile cu o solutie gel ce contine cel putin 70% alcool;
    • Foloseste o crema hidratanta pentru maini.

    Intr-o casa curatata si dezinfectata corect te vei simti protejat impotriva tuturor tipurilor de bacterii. Incearca sa alegi doar produse avizate de Ministerul Sanatatii ca sa iti pastrezi un organism sanatos si sa te bucuri de propria locuinta.

    Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
    Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
    Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
    Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
    Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
    Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
    #dezinfectare, #dezinfectare casa, #dezinfectare locuinta , #stiri imobiliare