Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce sa iti cumperi un apartament nou costruit? Iata care sunt avantajele

Advertorial
Vineri, 10 Februarie 2017, ora 17:14
13814 citiri
De ce sa iti cumperi un apartament nou costruit? Iata care sunt avantajele

Pe piata imobiliara din Romania, inclusiv pe cea din Sibiu, construirea de apartamente noi se afla in plin avant. Cele mai multe persoane care doresc sa achizitioneze o locuinta cantaresc avantajele si dezavantajele unui apartament nou sau vechi.

Noi va oferim mai multe motive pentru care sibienii prefera un apartament nou in detrimentului celui vechi, dar si motivele pentru care unele persoane prefera locuintele mai vechi.

Potrivit specialistilor in domeniu, se pare ca trendul, in momentul de fata, este achizitionarea de apartamente noi, preferabil finisate la cheie de catre constructor si localizate intr-o zona urbanizata corect, dar nu neaparat central.

Ȋn aceasta categorie se incadreaza, mai ales, tinerii de pana in 35 de ani. Dupa aceasta varsta, procentul incepe sa scada, persoanele de peste 60 de ani orientandu-se spre apartamentele din blocurile vechi.

Persoanele care se afla la inceput de drum, tinerii proaspat casatoriti, doresc ca totul sa fie cat mai nou posibil. Vor sa aiba o masina noua, electrocasnice noi, dar si un apartament nou. Putem spune ca tineretea trage la tinerete, asadar faptul ca, cele mai multe complexe rezidentale sunt pline, in special, de tineri, este un mare atu pentru acestea.

Pe de cealalta parte, oamenii mai in varsta vor alege mereu un apartament vechi in zona cat se poate de centrala.

Incercam in cele ce urmeaza sa va prezentam principalele diferente intre apartamentele vechi si cele noi. Decizia va apartine. Nu exista o varianta mai buna decat cealalta. Fiecare, tinand cont de nevoile personale si familiale, va trebui sa aleaga una din cele doua variante.

Avantaje locuinte vechi:

  • sunt amplasate in zone mai centrale decat cele noi. In acest beneficiu sunt incluse, desigur, accesul facil la mijloacele de transport in comun, precum si la spitale, scoli, gradinite, hipermarketuri;

  • sunt intabulate si pot fi cumparate pe loc.

Dezavantaje locuinte vechi:

  • sunt mai scumpe, desi starea lor este, de cele mai multe ori, mult mai rea decat a celor noi;

  • miros urat;

  • lipsa parcarilor;

  • stare avansata de degradare a apartamentului si a cotelor parti indivize din bloc (casa scarii, peretii exteriori ai blocului, usa de acces in bloc, etc) ;

  • de cele mai multe ori blocurile vechi nu sunt izolate termic; cand izolatia exterioara este executata, ea nu este corespunzatoare sau este incompleta;

  • aspectul ambiental defavorabil; exteriorul blocurilor este urat, invechit;

  • degradarea cladirii;

  • lifturi vechi, care se strica des.

Avantaje locuinte noi:

  • sunt mai ieftine decat cele vechi;

  • sunt "nou noute" si in garantie 10 ani;

  • exterior cochet, aspectuos;

  • compartimentare adaptata nevoilor zilelor noastre;

  • loc de parcare nominal in fata blocului.

Dezavantaje locuinte noi:

  • sunt amplasate, de cele mai multe ori, la periferia orasului;

  • nu pot fi cumparate pe loc (termenul de predare este mai indepartat).

Un alt motiv pentru care tinerii aleg apartamente noi in Sibiu este acela al sigurantei familiilor lor. Vechimea blocului si capacitatea sa de a rezista la cutremure atarna foarte greu in decizia persoanelor tinere.

In plus, unele complexe rezidentiale pun la dispozitie spatii de joaca. Parintii nu mai sunt nevoiti sa mearga pe jos sau cu masina, pana la cel mai apropiat loc de joaca si astfel castiga mai mult timp, pe care il pot petrece cu cei mici.

Observam, in Sibiu, faptul ca foarte putini oameni pun pret pe locatie si vor ca locuinta lor sa fie intr-o zona cat mai centrala, si sunt dispusi sa plateasca mult mai mult pentru a beneficia de acest "avantaj". Majoritatea clientilor se orienteaza catre apartamente mai mari, in zone mai periferice.

Un alt avantaj al apartamentelor nou construite este dat de serviciile de tip post-vanzare. De cele mai multe ori, dezvoltatorii ofera garantie clientilor o perioada de timp, lucru care nu se intampla niciodata in cazul apartamentelor vechi.

Printre avantaje se numara si locul de parcare asigurat de aproape toate complexele rezidentiale, atat in Sibiu, cat si in alte orase. Timpul pe care noii proprietari l-ar pierde, cautand un loc de parcare, poate fi petrecut, alaturi de familie, in parcurile din imprejurimi sau, pur si simplu, in gradina casei.

Daca te intereseaza un apartament in Sibiu, este de preferat sa contactezi o agentie imobiliara cu experienta, unde intalnesti profesionisti in domeniu, care te pot indruma sa faci cele mai bune alegeri.

Agentia New Concept Living este liderul pietei imobiliare in Sibiu, cu un portofoliu de aproximativ 80% din ansamblurile rezidentiale nou construite in oras, oferindu-va cea mai vasta oferta de apartamente noi din Sibiu.

Hai in familia New Concept Living!

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#apartament vanzare Sibiu, #apartamente noi Sibiu , #apartamente noi