Cum să îți securizezi locuința fără prea mult efort

Advertorial
Marti, 27 Iulie 2021, ora 19:21
6057 citiri
Cum să îți securizezi locuința fără prea mult efort
casa FOTO: Sensay/ Shutterstock

Protejarea locuinței de musafiri nedoriți este mai simplu de realizat decât ai putea crede. Siguranța ar trebui să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi, iar locuința este unul dintre locurile expuse riscului atunci când nu sunt luate măsuri de protecție adecvate. De la un sistem de securitate eficient până la blocarea ușilor și ferestrelor, fiecare măsură pe care o luăm ține hoții la distanță și protejează familia de situații neplăcute.

Atenția la detalii

În primul rând, detaliile sunt cele care fac diferența. De pildă, garajul este unul dintre punctele de intrare în locuință preferate de tâlhari. Chiar dacă nu există o cale de acces din garaj în casă, de multe ori se găsesc lucruri de valoare și în această anexă. Drept urmare, este necesar să blochezi ușile de la garaj. Dacă folosești un cod de acces, nu îl nota în agende și nu îl spune altor persoane. Acoperă ferestrele, pentru ca tâlharii să nu fie atrași de bunurile din interior. Nu lăsa niciodată ușa de la garaj deschisă și folosește un blocator parcare automat, astfel încât să nu permiți altor persoane să îți blocheze accesul în curte ori în garaj.

Totodată, un alt detaliu important este sistemul de iluminat. Infractorilor nu le place să se afle în centrul atenției și pot fi descurajați de lumina din curte. Așadar, un sistem de iluminare eficient în exterior poate ține hoții la distanță. Plasează luminile în fața și în spatele casei, în apropierea anexelor (garaje, magazii) și la intrarea în curte. Dacă alegi un sistem de iluminat pe bază de senzori, tâlharii care vor încerca să pătrundă în locuință se vor speria, odată ce luminile se aprind, și vor părăsi rapid proprietatea.

Sistemul de securitate

Un sistem de securitate este esențial în aceste vremuri în care tehnologia a avansat, iar numărul tâlhăriilor crește constant. În prezent, există numeroase opțiuni pentru alegerea unui sistem de securitate, ținând cont de buget și nivelul de protecție dorit. În funcție de nevoile cartierului și ale casei, poți alege sistemul de securitate optim pentru protecția familiei tale. Atât alarma, cât și camerele de supraveghere descurajează hoții să pătrundă în locuință. Un sistem automatizat îți permite să vizualizezi în permanență locuința ta (cu ajutorul unei aplicații și al conexiunii la internet) și, în unele cazuri, să blochezi ușile și ferestrele de la distanță.

Măsuri de protecție suplimentare

Nu ajuta un tâlhar să intre nestingherit pe ușa din față. Pentru a ține hoții la distanță, este necesar să verifici ramele ușilor și să le înlocuiești dacă acestea nu sunt suficient de puternice. De asemenea, balamalele trebuie să fie foarte rezistente. Blocarea ușilor va îngreuna munca musafirilor nepoftiți de a pătrunde în locuință. În cazul în care te muți într-o locuință nouă, este necesar să schimbi încuietorile, astfel încât foștii proprietari să nu mai aibă acces în casă. Totodată, un set de ferestre de calitate, cu încuietori sigure, sunt de folos pentru securizarea locuinței.

Securizarea locuinței este o măsură de precauție, care conferă mai multă liniște familiei, prin sporirea gradului de protecție, și previne situațiile neplăcute, care pot fi traumatizante.

Sursă foto: Sensay/ Shutterstock

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#securitate locuinta, #casa , #locuinte