Cu 50% mai multe apartamente noi nevandute in 2010

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 07:57
1881 citiri
Cu 50% mai multe apartamente noi nevandute in 2010
Foto: Arhiva

Numarul apartamentelor finalizate recent din ansamblurile rezidentiale, dar nevandute, a ajuns la 3.700 la sfarsitul primului semestru din 2010, adica cu 48% mai multe fata de sfarsitul anului trecut.

Acest lucru se intampla din cauza ca "cererea nu a tinut pasul cu volumul livrarilor in ultimele 18-24 de luni", dupa cum se arata intr-o analiz a pietei din Bucuresti realizata de firma de consultanta imobiliara Colliers, citata de Ziarul Financiar.

Numarul total de apartamente finalizate in noile ansambluri rezidentiale a ajuns la 13.500, dintre care 27% sunt goale.

"In februarie am scos la vanzare 130 de apartamente si dintre acestea pot sa spun ca 40 mai sunt goale. Acestea sunt in principal apartamente de trei camere, cu suprafata mai mare. Cele de doua camere totusi s-au vandut, chiar daca aveau un pret peste limita din programul Prima Casa", a declarat Andra Turtoi, director de vanzari al proiectului Ten Blocks.

Potrivit analizei citate, 77% din vanzarile totale de apartamente noi realizate in primul semestru din 2010 au fost catre cei cu venituri mai reduse, in timp ce ansamblurile care se adreseaza clasei medii au generat 16% din totalul vanzarilor.

Preturile apartamentelor, in scadere si in august

"Cei care au incheiat tranzactii in primul semestru din 2010 au fost cei cu o nevoie imediata, care au gasit o oferta financiara buna sau au vrut sa profite de conditiile oferite de programul Prima Casa".

Cu toate acestea, programul guvernamental nu a inregistrat rezultatele asteptate, mai ales spre sfarsitul semestrului intai, se mai arata in analiza Colliers.

Pentru respectiva analiza, Colliers a luat in calcul 37 de proiecte imobiliare din Bucuresti, cu peste 200 de unitati, care ofera apartamente spre vanzare direct de la dezvoltato

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#apartamente ansambluri rezidentiale, #apartamente noi ansambluri rezidentiale , #apartamente noi