Chiriile la apartamentele noi, cu peste 50% mai mari decat la cele vechi

Luni, 27 Iulie 2009, ora 10:061145 citiri
Chiriile la apartamentele noi, cu peste 50% mai mari decat la cele vechi

Chiar daca nu sunt situate in buricul Capitalei, locuintele situate in complexuri rezidentiale abia finalizate sunt inchiriate cu pana la 50% mai mult decat locuintele vechi.

Diferenta de pret este data de confortul sporit oferit de acestea. De cele mai multe ori, apartamentele din ansamblurile noi sunt gata mobilate si utilate si sunt administrate de firme, care ii scapa astfel de multe griji pe locatari, informeaza Evenimentul Zilei.

De exemplu, un apartament de doua camere vechi in zona Ghencea, din Capitala, se inchiriaza cu 350 de euro, in timp ce, pentru unul nou, chiria porneste de la 500 de euro.

In cazul unei garsoniere, chiria intr-un ansamblu rezidential porneste de la 350-400 de euro, in timp ce pentru un apartament de lux, chiria ajunge la 800-1.000 de euro.

In ce priveste chiriasii locuintelor noi din complaxuri rezidentiale, majoritatea sunt tineri oameni de afaceri, romani, dar si straini. Principalele avantaje ale unui bloc nou sunt nivelul de igiena, facilitatile din complex (paza, piscina), precum si locul de parcare aferent.

Numarul apartamentelor noi oferite la inchiriat aproape s-a dublat in ultimul an, odata cu finalizarea unui numar mare de constructii. Investitorii care cumparasera unitatile de la dezvoltatori nu le-au mai putut vinde si le-au dat spre inchiriere.