Cel mai scump oras in care sa locuiesti si sa lucrezi

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 17:32
6015 citiri
Cel mai scump oras in care sa locuiesti si sa lucrezi

Londra a depasit Hong Kong in topul celor mai scumpe orase in care sa traiesti si sa muncesti, un studiu recent relevand ca metropola britanica este de aproape doua ori mai scumpa decat Sydney si chiar de patru ori mai costisitoare decat Rio de Janeiro.

Agentul imobiliar Savills a transmis ca, in Londra, pretul in crestere al chiriilor si moneda puternica au ridicat costul de trai pe angajat in ce priveste inchirierea unei locuinte si a unui spatiu de birou pana la 73.800 de lire sterline pe an, adica circa 120.000 de dolari, scrie The Guardian.

Cel mai scump oras din lume este o capitala din Europa

Capitala britanica se situeaza astfel inaintea altor mari centre financiare ale lumii, precum New York sau Paris, orase care, impreuna cu Hong Kong, reprezinta singurele in care costul anual combinat al inchirierii unei locuinte si a unui spatiu de birou depaseste 100.000 de dolari pentru fiecare angajat.

Cresterea Londrei si urcarea pe primul loc se datoreaza in parte si cresterii preturilor locuintelor, care au crescut cu 18,4 la suta in ultimul an, potrivit Savills. De asemenea, si chiriile pentru spatiile de birouri au crescut semnificativ. Spre exemplu, cu 100 de milioane de euro se pot cumpara doar 2.700 de metri patrati de spatiu de birou intr-o cladire luxoasa dintr-unul dintre zonele cele mai centrale si mai scumpe din Londra - West End -, adica 37.000 de euro pe metru patrat.

Comparativ, cu aceeasi suma se pot cumpara cel putin 17.000 de metri patrati de spatii de birouri in Berlin sau Amsterdam.

In plus, in studiul Savills se mai precizeaza ca lira sterlina puternica in raport cu dolarul a inrautatit situatia. Astfel, costurile generale in domeniul imobiliar in dolari americani au crescut in Londra cu 5,3 la suta in primele sase luni ale anului, facand din capitala britanica "cel mai scump oras pentru companii sa amplaseze angajatii".

Viata in cel mai scump oras din lume - chiria pentru o garsoniera este 1.500 euro/luna

In schimb, scaderea chiriilor rezidentiale si o moneda mai slabita au facut ca Hong Kong-ul sa coboare pe locul doi, dupa ce a dominat clasamentul timp de cinci ani.

Pe locul 3 se afla New York, iar Paris pe 4. Tokio, Singapore si Moscova se situeaza la mare distanta de aceste orase, in timp ce Sydney se afla pe 8, urmat de Dubai, Shanghai, Rio de Janeiro si Mumbai.

Dintre primele 12 orase incluse in acest top, cea mai mare crestere a costurilor generale in domeniul imobiliar a inregistrat-o de departe Dubaiul, cu peste 25 la suta in ultimele sase luni, in dolari americani. De partea cealalta, Hong Kong a inregistrat o scadere cu 5,6 la suta in aceeasi privinta, urmat de New York, cu o scadere de 1,7 la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#cel mai scump oras, #Londra cel mai scump oras, #cele mai mari chirii , #imobiliare