Ce tip de acoperis sa alegi pentru case la munte?

Advertorial
Marti, 25 Mai 2021, ora 17:09
12080 citiri
Ce tip de acoperis sa alegi pentru case la munte?
Casa munte FOTO: adobestock.ro

Romania este una dintre cele mai frumoase tari din Europa. A se vedea privelistile uimitoare ale muntilor care ii face o optiune atractiva pentru multi proprietari de case noi, dar nu toate casele sunt construite pentru a rezista vremii dure care vine cu viata montana.

Exista mai multe tipuri diferite de materiale de acoperis pentru proprietatile montane, iar materialul cel mai potrivit pentru casa ta depinde de cativa factori. Apeleaza la o firma de constructii si citeste mai departe pentru a afla despre optiunile de acoperis pentru casele din munti.

1. Placi din compozit

Produsele pentru acoperisuri compozite dureaza mai mult, sunt mai rezistente si sunt mult mai placute din punct de vedere estetic si arhitectural decat materialele traditionale pentru acoperisuri. Sindrile de acoperis compozite sunt perfecte pentru orice clima sau regiune din lume si sunt disponibile in mai multe stiluri: ardezie, cedru si tigla! Alte sindrile din plastic pot deveni fragile si se pot sparge in climatul inghetat. Majoritatea materialelor compozite pentru acoperisuri pot rezista la cele mai fierbinti si mai reci perioade.

Tigla compozita este realizata din materiale plastice reciclate comprimate si alte materiale durabile. Acest lucru creeaza o tigla de acoperis care este mult mai usoara in greutate si mai durabila. Produsele pentru acoperisuri compozite sunt aproape identice cu omologii lor naturali si nu necesita reparatii acoperisuri frecvente.

2. Placi de argila

Placile de acoperis din argila sunt o optiune atractiva si populara pentru acoperis. Aspectul lor neted si artistic poate imbunatati atractivitatea casei tale si chiar poate adauga valoare daca decizi sa o vinzi. Sunt rezistente la impact si suficient de solide pentru a proteja casa de zapada, ploaie si vanturi puternice. De asemenea, fac o treaba frumoasa, mentinandu-ti casa racoroasa in perioadele de caldura ridicata.

Cu toate acestea, placile de acoperis din lut sunt unele dintre cele mai scumpe materiale de acoperis de pe piata si uneori pot suferi daune dupa o furtuna severa sau o grindina. Placile de argila sunt, de asemenea, mai grele decat alte optiuni de acoperis, iar unele case nu sunt construite pentru a mentine greutatea acestui material robust.

Daca esti interesat sa inlocuiesti acoperisul cu tigla de lut, apeleaza cu incredere la specialisti in constructii case.

3. Metal

Acoperisurile metalice sunt o optiune excelenta in ceea ce priveste durabilitatea si designul. Este unul dintre cele mai puternice materiale pentru acoperisuri, iar acestea pot rezista cu usurinta conditiilor meteorologice extreme, cum ar fi ploaia si zapada. De asemenea, reflecta caldura mai degraba decat o absorb, ceea ce le face o optiune eficienta din punct de vedere energetic in lunile de vara.

Un acoperis metalic poate fi chiar personalizat pentru a se potrivi cu designul estetic al casei tale. Poti alege dintre mai multe optiuni de tabla care imita aspectul lemnului sau tiglelor, precum si selectarea culoarii dorite. Acest tip de acoperis este cel mai potrivit pentru casele montane care se confrunta cu conditii meteorologice dese si puternice.

4. Otel acoperit cu piatra

O optiune unica si moderna pentru acoperis, otelul acoperit cu piatra este incredibil de durabil in fata conditiilor meteorologice extreme. Otelul este un material robust pentru acoperis, singur, dar acest otel este acoperit cu un strat dens de piatra pentru a oferi o protectie suplimentara impotriva elementelor meteorologice.

Desi otelul acoperit cu piatra este o optiune mai pretioasa pentru acoperisuri, acesta ofera o acoperire de pana la 50 de ani pentru casa ta, facandu-l o investitie practica pe termen lung. S-a dovedit ca se mentine impotriva vanturilor de 120 mph, ploi abundente si furtuni de grindina intense si chiar iti protejeaza casa de razele UV.

5. Placi din asfalt

Sindrilele din asfalt sunt cele mai comune materiale pentru acoperisuri. Desi nu sunt la fel de puternice precum alte optiuni, acestea sunt un material practic pentru acoperis pentru casele care se confrunta cu un nivel decent de conditii meteorologice dure.

Sindrilele standard sunt mai potrivite pentru casele situate mai jos de munte si sunt supuse furtunilor de zapada mai putin frecvente. Sunt mai accesibile decat alte optiuni premium, dar ofera in continuare o cantitate decenta de protectie si durabilitate.

Sindrilele rezistente la impact pot fi o alternativa solida daca preferi zona montana, dar traiesti mai aproape de culme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#acoperis casa, #acoperis casa munte, #constructie casa, #renovare casa , #proiecte constructii