Casele minuscule si apartamentele-capsula, locuintele viitorului? (Galerie foto)

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 11:30
10540 citiri
Casele minuscule si apartamentele-capsula, locuintele viitorului? (Galerie foto)
Foto: MSN

In marile orase din lume, precum Tokyo, Beijing, New York sau San Francisco, apartamentele sunt din ce in ce mai mici, tip capsula, altele sunt chiar transportabile. Pentru cei care le locuiesc, confortul nu inseamna bogatie, ci, poate, spatiul ideal.

Unele masoara doar doi metri patrati, altele sapte sau saisprezece metri patrati. Aceste apartamente construite din materiale reciclabile au fost inainte spatii de depozitare. Pot fi si transportabile. Si, de ce nu, pot fi considerate casele viitorului.

Msn va propune un tur al acestor minuscule locuinte.

Apartament-capsula

Imaginea din interiorul acestui apartament-capsula a fost realizata in Tokyo. Ar putea fi locuinta viitorului. Peretii pot fi miscati pentru a mari sau micsora o camera, in functie de nevoi.

Locuinta de cinci metri patrati

Este vorba de un adapost din China pentru Zhang Lei, prietena lui si testoasele de companie.

Depozit, transformat

Daca inainte spatiul de 16 metri patrati servea ca loc de depozitare, acum a fost transformat intr-un apartament, in Seattle.

Locuinta de 4,5 metri patrati

Chen Mou, vanzatoare intr-un centru comercial din China, locuieste aici.

Capsula de 2 metri patrati

Wen Jiao are 22 de ani si a inchiriat acest apartament-capsula din Beijing, pentru care plateste aproximativ 40 de euro pe luna.

Cabane

Aceasta locuinta masoara 30 de metri patrati.

Casa pe remorca

Greg Cantori si u sotia lui locuiesc intr-o camera de 22 metri patrati construita pe o remorca pentru a putea fi deplasata. Cei doi pot calatori lesne, avand totul la indemana lor.

Microapartamente

Aceste microapartamente se afla in San Francisco. Cele 23 de apartamente de 27 metri patrati dintr-un imobil au fost construite din prefabricate a caror asamblare a necesitat patru zile.

Casa transportabila

Are 7 metri patrati si este construita in principal din materiale reciclabile.

Apartament din New York

In timpul unei expozitii dedicate noilor locuinte din New York, arhitectul Julya Grunberg a prezentat acest apartament complet mobilat de 30 metri patrati.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#case minuscule, #apartamente capsula, #locuintele viitorului, #apartamente minuscule , #stiri imobiliare