Care sunt etapele constructiei unei case?

Advertorial
Luni, 19 Martie 2018, ora 17:58
37225 citiri
Care sunt etapele constructiei unei case?

Cand te gandesti la constructia completa a unei case deja iti imaginezi costuri exagerate si batai mari de cap cu toate etapele necesare? Intr-adevar, constructia unei case nu este o joaca, insa daca analizezi fiecare etapa in parte cu tot ceea ce presupune ea si pe deasupra, apelezi si la o echipa de specialisti in domeniu, lucurile parca nu mai par asa de complicate.

De la alegerea unuia dintre numeroasele proiecte case ce exista astazi pe piata, pana la finalizarea casei, intreg procesul de constructie necesita intr-adevar mult timp si energie, dar in final, rezultatul va fi unul satisfacator. Ca atare, doar alocand timp, atentie si mai ales rabdare, constructia va fi dus la bun sfarsit.

Prima etapa in procesul constructiei unei case consta, bineinteles in alegerea unor proiecte de case satisfacatoare. Practic de la acestea porneste intreg procesul, asa ca trebuie acordata o atentie destul de mare acestei etape.

Bineinteles, oamenii sunt interesati initial si de costuri si de garantia unei case solide si rezistente si de aceea alegerea unui proiect bun care sa se incadreze in bugetele fiecaruia este foarte importanta.

Dupa alegera unui mode satisfacator de proiecte de case ce corespunde tuturor dorintelor, oamenii trec deja la a doua etapa, si anume aspectul legat de costuri. Cu totii vor sa stie cat costa sa ridice casa la rosu si totodata, cat costa sa o finalizeze la cheie.

Asa cum este normal, cu totii vor sa obtina cele mai bune costuri, insa de multe ori, oamenii trec cu vederea aspectul functionalitatii si al calitatii. Din aceste cauze, ei apeleaza la echipe nespecializate pentru ca la final, rezultatul sa fie unul nesatisfacator.

Ce inseamna asta? Peretii, fundatia acoperisul sau izolatia sa fie executate prost. Nimeni nu isi doreste sa cheltuie bani pentru un rezultat prost asa ca, este de preferat sa alega calitatea chiar daca aceasta vine la un pret mai mare.

Etapa a treia consta in alegerea echipei de executie. Aceasta etapa are legatura cu etapa anterioara in sensul in care, un pret ceva mai mare poate face diferenta intre o echipa calificata si una nespecializata.

Desigur, o echipa locala va costa intdeauna mai putin decat o firma de constructii, insa ceea ce este cel mai important este ca tu sa te bucuri de o executie conform proiectului ales si, in final, de casa visurilor tale.

O firma de executie va stii intotdeauna ca oferta de executie trebuie sa fie cat mai detaliata, cuprinzand pe langa toate etapele constructiei si un grafic de executie care presupune ca orice intarziere devine responsabilitatea firmei.

Asadar, desi sunt doar trei la numar, etapele constructiei unei case implica mult mai multe aspecte decat poate parea la inceput.

Daca stii sa iti alegi proiectul de casa ce corespunde nevoilor tale, daca alegi confortul unei case bine realizate in schimbul economisirii unei anumite sume de bani si daca optezi pentru o firma de constructii cu o experienta vasta, lucrurile vor parea deja mai simple, nu-i asa?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#proiecte case , #proiecte case