Cât te costă renovarea acoperișului. Diferențele de preţ în funcţie de zonă sau de tehnologiile folosite

Sambata, 09 Octombrie 2021, ora 22:30
6331 citiri
Cât te costă renovarea acoperișului. Diferențele de preţ în funcţie de zonă sau de tehnologiile folosite
În funcție de felul în care negociezi cu firma care îți va renova acoperișul, poți opta pentru diverse pachete de lucrări FOTO Unsplash.com

Specialiștii în construcții au analizat costurile pe care le implică repararea sau schimbarea în totalitate a acoperișului casei.

Decizia de a reabilita acoperișul se ia destul de târziu de către proprietari și asta mai ales din cauza faptului că munca este complexă, costisitoare și poate fi de durată.

Specialiștii în construcții recomandă o verificare în prealabil a întregii locuințe pentru a află exact care este situația reală a clădirii și mai ales a structurii de rezistență.

Atunci când se renovează acoperișul trebuie să ai planul gata făcut și să ştii şi ce utilitate îi vei da podului casei. Este posibil că din cauza deteriorării acoperişului vechi să fie afectată și lemnăria, fiind necesară remedierea zonelor afectate, după care se poate porni montarea noi învelitori.

Alegerea momentului potrivit pentru realizarea lucrărilor, selectarea materialelor și a modelului adecvat pentru zona în care se află locuința ta pot fi destul de dificile, mai ales că este o investiție măricică pe care nu o faci în fiecare zi.

Este indicat să apelezi la serviciile unei firme specializate

Arhitecţii recomandă să apelezi la serviciile unei firme specializate în astfel de operațiuni, cu toate acestea este indicat să cunoști și tu ce presupune întregul proces, ca să iei deciziile corecte.

Dacă renovarea acoperișului se poate rezuma doar la câteva lucrări de întreținere, specialiștii în imobiliare de la storia.ro explică că în funcție de materialul din care e realizat învelișul, “vopsirea poate costa între 30 și 100 de lei/mp, curățatul și repararea jgheaburilor poate porni de la 25 lei ml, prețul hidroizolației (reparația infiltrațiilor) ajunge în jurul sumei de 100 de lei/mp, iar spălatul acoperișului pleacă de la 15 lei/mp.

În funcție de felul în care negociezi cu firma care îți va renova acoperișul, poți opta pentru diverse pachete de lucrări. De exemplu, schimbarea învelitorii metalice, cu tot cu manoperă, folie anti condens și șipcă, poate costa 150-180 de lei/mp, în vreme ce montarea unui sistem complet de jgheaburi și burlane ar putea atinge suma de 120 lei ml”.

În cazul în care este nevoie de schimbarea în totalitate a acoperișului, prețul total al unui acoperiș clasic, cu toate piesele de tâmplărie, manopera, furnizarea și montarea învelitorii pornește de la 25 lei/mp și poate ajunge la 45 lei/mp, prețul mediu fiind de 30 lei/mp.

Prin urmare, pentru acoperișul unei case de 100 mp, prețul poate varia între 2.500 de lei și 4.500 de lei. De asemenea, prețul total diferă în funcție de zona în care te afli (oraș, sat, munte, șes), de materialele folosite (clasice sau de ultimă generație), cerințele speciale pe care le ai, tehnologiile moderne folosite pentru renovarea sau înlocuirea acoperișului.

Ce faci pentru a te asigura că bugetul pus pe hârtie este unul realist

• solicită firmei specializate un portofoliu de lucrări și documentează-te despre rezultatele obținute cu alți clienți;

• negociază oferta de preț completă, care implică atât materialele de bază, accesoriile, cât și manopera; asigură-te că sunt specificate suprafața totală a acoperișului, dar și piesele auxiliare;

• cere toate informațiile necesare despre materialele folosite, termenul de finalizare și garanție;

• alege cel puțin trei firme și analizează ofertele și condițiile fiecăreia;

• nu te orienta după cele mai ieftine variante, ci după calitatea materialelor și a lucrărilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#acoperis, #buget, #costuri, #casa, #renovare, #dulgherie , #renovare