Avantajele de a-ți cumpăra o casă lângă orașul în care locuiești. Deconectarea de la stres e garantată

Advertorial
Luni, 13 Septembrie 2021, ora 18:27
5406 citiri
Avantajele de a-ți cumpăra o casă lângă orașul în care locuiești. Deconectarea de la stres e garantată
locuinta FOT: pexels.com

Nici nu e de mirare dacă, după perioada de izolare, ați discutat serios despre posibilitatea de a achiziționa o casă lângă orașul în care locuiți, mai ales că încă traversăm un context incert, iar de multe ori previziunile epidemiologilor nu sunt cele mai optimiste. Totodată, experții în HR și educație iau în calcul și posibilitatea limitării muncii și a școlii în format fizic sau, dacă situația o va impune, chiar întoarcerea la online.

Chiar și fără aceste variabile, după cinci zile petrecute într-o metropolă, în care poate ați muncit foarte mult, ați avut bătăi de cap în trafic, ați mers să duceți și să aduceți copilul de la școală, apoi v-ați delegat, în funcție de zi, pentru a-l plimba în locuri diferite, la cursuri de înot, apoi de dans și de limbi străine, cu siguranță aveți nevoie de o oază de natură și de liniște. De altfel, în ultimul an, foarte mulți orășeni au optat pentru această variantă, chiar dacă viața lor de zi cu zi se desfășoară în București, Iași, Cluj-Napoca etc. Ba, mai mult, pe grupuri online de tipul „Case de vânzare la țară”, „Orășeni mutați la țară”, „De la oraș la sat”, oamenii se interesează de facilitățile existente într-o anumită localitate vizată, de exemplu, dacă există o locuință în apropierea unei școli, a unui dispensar și hypermarket, iau în calcul chiar schimbarea totală a domiciliului.

În fiecare caz expus, iată care ar fi avantajele de a vă procura o casă la țară:

Mai mult spațiu

Nu e un secret că o casă la țară reprezintă o investiție serioasă, pe termen lung, iar tocmai de aceea, încă după semnarea actelor încheiați asigurarea locuintei, mai ales că nu veți avea totul sub ochii voștri în fiecare zi, iar uneori la țară cele mai mari pericole le reprezintă calamitățile naturale, de tipul inundațiilor, alunecărilor de teren, ninsorilor abundente, incendiilor de vegetație și pădure.

Dincolo de aceste măsuri de prevenție, nu uitați de plusurile acestei decizii, începând cu spațiul extins. O casă, chiar și cu două sau trei camere, fără etaj, dispune de anexe în care pot fi depozitate multe lucruri. Dacă la bloc nu aveți o boxă, atunci cel mai probabil balconul, baia de serviciu, dacă există, cămara au devenit depozite de lucruri pe care încă vreți să le păstrați. Iar dacă sunteți și părinți, cu siguranță nu sunteți străini de această realitate, mai ales dacă cel mic mai este încă atașat de jucării și nu vrea cu niciun chip să renunțe încă la ele. Totodată, puteți amenaja ceva rustic, aerisit, astfel încât să păstrați specificitatea locului, să achiziționați exponate tradiționale, cum ar fi cuverturi țesute manual, mobilier sculptat și pictat cu motive din folclor, covoare din lână cumpărate de la localnici.

Mai mult verde

Cine nu ar fi tentat să dea parcul pe o grădină, o livadă de pomi și împrejurimi desprinse parcă din romanele lui Jane Eyre, scriitoare care descria peisaje absolut minunate, uneori chiar sălbatice? Imaginați-vă cât de liber și fericit s-ar simți copilul vostru conectându-se la miracolul vieții, cultivând cu mânuța lui legume și flori, participând alături de voi la treburile din curte? Iar leagănele de la oraș pe care „se bat” toți cei de vârsta lui să fie înlocuite de unul al lui, din lemn, așezat în curte, lângă o trambulină și o piscină gonflabilă, ba chiar un spațiu de joacă din care să nu lipsească un tobogan, ba chiar o căsuță din copac?

O locuință la țară are în jur și teren, spațiu pe care-l puteți valorifica în multe moduri sau să continuați și să perfecționați ceea ce v-au lăsat vechii proprietari, mai ales dacă e vorba de o casă care a fost locuită de curând: pomi fructiferi, solariu, grădină. Și dacă ergoterapia, adică modalitatea de a vă destresa prin muncă fizică, nu vă tentează aproape deloc, atunci merită această achiziție chiar și în cazul în care optați pentru pavaj în curte și poteci din piatră și vă bucurați dintr-un hamac de priveliștea din jur, cu o carte în mână.

Chiar dacă condițiile de trai nu sunt extraordinare, în timp puteți să „împrumutați” standardele de la oraș cu care sunteți obișnuiți, deși vă veți îndrăgosti de trosnetul lemnelor în sobă sau șemineu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale, companie recunoscută pe plan global pentru soluțiile sale de securitate, a anunțat lansarea unei noi încuietori inteligente pe piața din România. Noua generație, numită Linus L2,...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#locuinta, #cumparare locuinta , #stiri imobiliare