Apartamentele noi, cu 60% mai scumpe decat cele vechi

Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 07:32 2633 citiri

Apartamentele noi sunt cu pana la 60% mai scumpe fata de cele vechi, arata un raport al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker, mai ales ca locuintele vechi au inceput sa se ieftineasca dramatic.

Cele mai mari diferente se regasesc in zonele centrale, cum ar fi Primaverii, Dorobanti sau Cotroceni, unde investitorii au ridicat locuinte de lux.

Si in celelalte cartiere procentul depaseste 50% - exceptie face zona Berceni, unde locuintele vechi sunt cu 25% mai ieftine fata de cele noi, relateaza Evenimentul Zilei.

Pentru ca dezvoltatorii afiseaza la vanzare pretul unui metru patrat construit si cel util, diferentele nu par, in general, atat de mari.

Specialistii de la Coldwell Banker au calculat insa cat plateste un client pentru suprafata utila a unei locuinte noi care reprezinta 65- 70% din cea construita. Astfel, daca pentru un apartament vechi in Primaverii se platesc minimum 3.000 de euro/mp, pentru unul nou pretul va porni de la 4.800 de euro.

Si in zona Pantelimon, locuintele vechi sunt cu pana la 60% mai ieftine fata de cele noi - 1.600 de euro/mp, fata de 2.400 de euro/mp.

In plus, preturile apartamentelor noi depind foarte mult de dimensiunea proiectului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News