Ansamblul Planorama ar putea fi salvat

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 14:40
2715 citiri
Ansamblul Planorama ar putea fi salvat
Foto: sfin.ro

Lucrarile la complexul rezidential Planorama, din zona Doamna Ghica, din Bucuresti, vor putea reincepe de indata ce statul ii va returna dezvoltatorului contravaloarea TVA-ului, de 1,5 milioane de euro.

Intrucat proprietarii, creditorii si administratorul juridic doresc la unison reluarea lucrarilor pe santierul Planorama, acesta ar putea fi salvat, scrie Evenimentul Zilei.

Noul lichidator, numit de instanta compania "Tanasa si Asociatii", si reprezentantii asociatiei de cumparatori au identificat o prima sursa de finantare pentru reluarea lucrarilor pe santier.

Banii salvatori ar urma sa vina din TVA in valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, care trebuie recuperata de la stat de Euro Habitat, dezvoltatorul proiectului, ce a intrat in insolventa.

Reprezentantii noului administrator judiciar spun ca este nevoie de finantare rapida pentru unele lucrari urgente, dar si pentru conservarea si paza bunurilor din patrimoniul dezvoltatorului Euro Habitat SRL.

Legat de numirea noului administrator judiciar, Florin Vasile, reprezentantul cumparatorilor sustine ca "lichidatorul are un aparat functional si suficient pentru a gestiona un dosar ca acesta" si si-a manifestat increderea in capacitatea de a gestiona relatia cu creditorii printr-un plan de reorganizare eficient.

"Planul de reorganizare este absolut necesar si trebuie intocmit cat mai rapid si eficient, astfel incat situatia actuala sa fie deblocata prin finantarea si reluarea lucrarilor de construire si a transferurilor de posesie si proprietate chiar in perioada de observatie, pentru a castiga timp si a salva de la degradare complexul", a precizat Florin Vasile, pentru sursa citata.

Euro Habitat SRL, dezoltatorul proiectului Planorama, a intrat in insolventa in vara anului 2010, iar instanta a numit un administrator juridic, contestat de cumparatori. Acestia au obtinut, la inceputul lunii februarie 2011, numirea unui alt administrator.

Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
#Ansamblul Planorama, #salvare ansamblu Planorama , #rezidential