Alegerea acoperișului potrivit

Advertorial
Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 16:50
4734 citiri
Alegerea acoperișului potrivit
acoperis FOTO: freepik.com

Alegerea acoperișului este un pas important în construcția sau renovarea unei case. Rolul principal al acoperișului este izolarea eficientă a casei. Materialele sunt alese în funcție de gustul și bugetul fiecăruia, dar trebuie să respecte și constrângerile arhitecturale locale, constrângerile tehnice legate de tipul cadrului, fără a uita de climatul regiunii.

Criterii privind alegerea unui cadru pentru acoperiş

Cadrul pregătește instalarea acoperișului. Este un pas fundamental, care determină soliditatea construcției.

Cadru: un element portant

Acest lucru poate părea contradictoriu, deoarece cadrul este așezat pe structura clădirii, dar este un element de susținere al casei. De fapt, prin menținerea pereților și a acoperișului la locul lor, se asigură închiderea solidă a construcției, precum o cheie!

Elemente climatice

Acoperișul este expus vremii nefavorabile și luminii soarelui pe tot parcursul anului. Prin urmare, este necesar ca acoperișul cadrului să asigure:

  • izolaţie bună;
  • ventilație bună;

Criteriul de rezistență la foc

Ca element portant, dacă cadrul este afectat de un incendiu, există șanse mari ca restul structurii să se prăbușească. Acesta este motivul pentru care este imperativ să se evalueze riscurile și să se aleagă materialul care va compune cadrul. Acesta poate fi:

  • lemn masiv: foarte rezistent la foc, contrar a ceea ce s-ar putea crede;
  • lemn industrial laminat: nu foarte rezistent;
  • metal: se topeşte sub acțiunea focului, stabilitate slabă și rezistență scăzută;
  • beton: foarte rezistent.

Durabilitate

Pentru cadrele din lemn, este esențial să se evalueze riscurile invaziei de paraziți și dezvoltarea ciupercilor.

Tipuri de materiale pentru acoperişuri

Țigla de teracotă

Argila este materialul utilizat pentru fabricarea ţiglei. Acest material s-a dovedit de-a lungul timpului foarte rezistent la intemperii precum înghețul. Plăcile de teracotă vin în diferite forme și culori, permițându-le să se potrivească oricărui stil de casă. Se recomandă însă, introducerea unei protecții între plăci și cadru pentru a asigura o izolare termică optimă.

Țigla din beton

La fel ca plăcile de teracotă, plăcile din beton necesită protecție între ele și cadru. În plus, betonul este foarte supus variațiilor climatice și are particularitatea de a fi decolorat în timpul expunerii la soare. Plăcile din beton sunt cele mai puțin durabile plăci pe termen lung, dar cu siguranță cele mai puțin costisitoare. În cele din urmă, pot fi drepte sau canalizate pentru a se adapta bine la înclinația acoperișului.

Țigla din lemn

Din pin, stejar sau salcâm, țigla din lemn conferă casei o autenticitate pe care numai materialul nobil, precum lemnul o poate transmite.

Tabla de zinc

Cu o durată de viață optimă în zone care nu sunt supuse vremii severe, zincul este un element ecologic, deoarece este 100% reciclabil. Ușurința sa îl face ușor de instalat, însă o astfel de sarcină trebuie încredințată unor profesionişti în reparaţii acoperişuri București.

Plăci din ardezie

Naturală, incombustibilă și infailibilă, ardezia este sinonimă cu calitatea pentru acoperișuri. Un acoperiș din ardezie, combinat cu zinc, aduce mult caracter esteticului general al unei case. Însă costul său relativ ridicat, poate fi un adevărat obstacol în alegerea acestui material.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#acoperis, #reparatii acoperisuri, #acoperisuri , #proiecte constructii