400 de case si terenuri executate silit, scoase la vanzare de banci

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 14:36
14587 citiri
400 de case si terenuri executate silit, scoase la vanzare de banci

Numarul caselor si terenurilor pe care bancile le vor scoate la licitatie in lunile aprilie si mai a ajuns aproape de 400, potrivit anunturilor publicate pe site-urile creditorilor.

Majoritatea imobilelor scoase la vanzare sunt la a doua sau chiar a treia licitatie si au pretul redus cu 25%. Executorii atrag insa atentia ca de cele mai multe ori pretul nu scade sub 75% din valoarea initiala sau sub creanta pe care banca o are de recuperat, arata Ziarul Financiar.

Cum puteti evita executarea silita

Legea permite bancilor ca incepand cu a treia licitatie sa accepte cel mai bun pret oferit, insa in majoritatea cazurilor bancile nu accepta un pret mai mic decat pretul de pornire al licitatiei.

In topul bancilor care isi recupereaza banii in urma executarilor este Raiffeisen Bank, cu 70 de imobile scoase la licitatie in aprilie si 21 in mai. Locul secund este ocupat de BCR, care are 70 de licitatii in aceleasi doua luni.

Cum sa-ti cumperi casa din executari silite

Si OTP Bank incearca sa vanda 36 de bunuri executate silit in aprilie, in timp ce Banca Romaneasca a programat 30 de licitatii in aceasta luna. Alpha Bank a programat licitatii pentru 32 de case si terenuri in aprilie si mai.

Leumi Bank, o banca de talie mica, dar care are de vanzare peste 70 de imobile recuperate de la clienti nu solicita un pret de pornire, pe site-ul propriu anuntand ca bunurile vor fi valorificate "la cel mai bun pret oferit".

Casele executate silit, scoase la vanzare si in rate

La polul opus se situeaza austriecii de la Volksbank, care vor sa vanda luna aceasta si luna urmatoare doar doua terenuri in Ploiesti si un apartament cu doua camere in Roman, dupa ce in primele luni ale anului a scos la licitatie aproape 20 de imobile.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#executari silite banci, #case vanzare executate silit, #rate credit executare silita , #case vanzare