Șeful AFM, despre eșecul lamentabil de la lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice: "Problema e mult mai adâncă decât ce poate rezolva demisia mea" VIDEO

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 13:58
4372 citiri
Șeful AFM, despre eșecul lamentabil de la lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice: "Problema e mult mai adâncă decât ce poate rezolva demisia mea" VIDEO
Fulop Lorand FOTO Facebook

Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Fulop Lorand, a afirmat, după eşecul de la lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice, că problema e mult mai adâncă decât ce poate rezolva demisia sa. ”Totuşi... ce e corect şi normal: fac liniştit şi fără supărare în inimă. Am greşit, şi îmi asum”, adaugă el.

”Problema e mult mai adâncă decât ce poate rezolva demisia mea... Până la urmă 6 preşedinţi s-au schimbat în 2 ani, dar tot restul a rămas la fel: aplicaţia, angajaţii, contractele, etc. Totuşi... ce e corect şi normal: fac liniştit şi fără supărare în inimă. Am greşit, şi îmi asum”, a scris Fülöp Lóránd pe contul său de Facebook, postarea fiind distribuită joi dimineaţă, 23 decembrie, şi pe pagina oficială a instituţiei.

El a mai spus că în cursul zilei de joi, 23 decembrie, va fi anunţată şi soluţia gândită.

Înscrierea în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice a început, miercuri, la ora 10.00, dar aplicaţia a funcţionat cu intermitenţe, procedura fiind suspendată.

După noi intervenţii la sistem şi o nouă simulare, aplicaţia a fost relansată la ora 16.00 şi întreruptă după o oră.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat, miercuri seară, că modul în care Administraţia Fondului pentru Mediu a gestionat lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice este inacceptabil. ”Nu există nicio scuză”, a transmis ministrul, precizând că a dispus un control la AFM.

”Da, este inacceptabil modul în care s-a derulat astăzi lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Sistemul nostru informatic nu a făcut faţă, deşi am fost asiguraţi de partenerul tehnic că totul a mers bine la testare. În momentul de faţă lucrăm la o soluţie viabilă cu privire la modul în care vor fi depuse dosarele pregătite”, a transmis miercuri seară preşedintele AFM, Fülöp Lóránd.

Acesta a precizat că se iau măsuri ca ”eforturile depuse în încercarea de înscriere a beneficiarilor să nu fie irosite”.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Casa Verde Fotovoltaice, #lansare, #suspendare, #solutii, #AFM, #Fulop Lorand , #stiri mediu