Ramasitele pamantesti ale reginei Elena vor fi repatriate azi. Programul reinhumarii

Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 09:32
3836 citiri
Ramasitele pamantesti ale reginei Elena vor fi repatriate azi. Programul reinhumarii
Foto: Familia Regala Filme

Regina-mama Elena va fi repatriata, vineri, pentru a fi reinhumata la Curtea de Arges, alaturi de fiul ei, regele Mihai I, Familia Regala anuntand doliu pentru zilele de 18, 19 si 20 octombrie.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale, o aeronava a Fortelor Aeriene Romane va repatria sicriul Reginei Elena vineri, la ora 11:00, pe Aeroportul International Otopeni.

La aeroport va avea loc un ceremonial militar si religios, la care vor fi prezenti Custodele Coroanei Romane, Margareta, membri ai Familiei Regale, reprezentanti ai institutiilor statului, ai Bisericii Ortodoxe Romane, ai Armatei Romaniei, ai corpului diplomatic si ai altor confesiuni si religii din Romania. Publicul nu va avea acces la ceremonie.

La ora 11:45, cortegiul funerar va pleca de la aeroport spre Palatul Elisabeta, unde sicriul va fi depus in Sala Regilor, intre orele 12:00 - 12:45. Familia Regala se va ruga la catafalc. La acest moment publicul va avea acces in fata palatului.

In intervalul orar 12:45 - 16:00, cortegiul funerar se va deplasa catre Curtea de Arges, pe ruta Chitila (ora 13:00), Titu (ora 13:45), Gaesti (ora 14:10), Topoloveni (ora 14:40), prin centrul Pitestiului (intrare in oras la ora 15:05) si prin centrul orasului Curtea de Arges (intrare in oras la ora 16:00), precizeaza sursa citata.

Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati.

Sicriul reginei Elena va fi depus in Catedrala istorica Arhiepiscopala si Regala vineri, la ora 16:45.

Incepand cu ora 17:15, publicul se va putea inchina si reculege la catafalc.

Si sambata, de la ora 08:00 la ora 10:00, va continua pelerinajul la catafalcul reginei Elena.

Casa Regala precizeaza ca nu vor putea fi depuse flori in catedrala, in jurul catafalcului. "Florile vor fi asezate in scuarul din fata Noii Catedrale Arhiepiscopale si Regale (de la intrarea in manastire). Majestatea Sa Margareta ii roaga pe toti cei care doresc sa aduca o floare, un buchet sau o coroana sa aleaga doar flori albe, pentru a simboliza seninatatea si bunatatea Reginei-Mama".

In aceeasi zi, la ora 12:00, va fi oficiata slujba de inmormantare, in Catedrala istorica Arhiepiscopala si Regala. Publicul va avea acces in parcul catedralei.

La ora 12:40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigazii de Garda "Mihai Viteazul", va fi dus la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala unde, la ora 13:00, va avea loc ceremonia de reinhumare. Publicul va avea acces pe platforma din fata Noii Catedrale.

O carte de condoleante a fost deschisa inca de vinerea trecuta la Palatul Elisabeta si va fi la dispozitia publicului pana luni. Condoleantele pot fi transmise si online prin mesaje la www.romaniaregala.ro.

Regina Elena a murit la Lausanne, pe 29 noiembrie 1982, timp in care Romania se afla sub dictatura comunista. Ea a fost inmormantata la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#regina Elena Ramasite aduse Romania , #stiri Casa Regala
Comentarii