Majestatea Sa Margareta: Inainte sa vin in Romania, acum 30 de ani, eram ca o persoana fara umbra

Sambata, 18 Ianuarie 2020, ora 20:04 5118 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Familia Regala a Romaniei

Custodele Coroanei Romane Margareta a declarat, sambata, ca inainte sa ajunga prima data in Romania, in urma cu 30 de ani, se simtea "ca o persoana fara umbra", nefiind intreaga departe de tara sa.

"Imi amintesc foarte bine momentul in care am ajuns in Romania, in urma cu 30 de ani - pentru prima data in viata mea m-am simtit o persoana intreaga, pana atunci am fost ca o persoana fara umbra si cand am pus picioarele aici, am devenit o persoana intreaga", a spus MS Margareta la finalul unui eveniment aniversar organizat la Teatrul National, organizat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, pentru a sarbatori 30 de ani de la infiintarea organizatiei.

Ea a vorbit si despre proiectele de viitor ale Fundatiei, printre care crearea a peste o suta de Centre "Generatii", care aduc impreuna persoane apartinand mai multor generatii.

"Este emotionant si sunt foarte mandra si multumesc tuturor celor care ne-au ajutat, pentru ca singura nu se poate, dar ce este important este ca am avut un semnal pentru viitor si (...) vrem sa cream sute de centre inter-generationale si mergem inainte. Avem nevoie de sustinere pentru asta", a afirmat Custodele Coroanei.

La evenimentul aniversar, la care a participat si Principele Radu Duda, au venit in scena voluntari si membri implicati in activitatea Fundatiei Regala Margareta a Romaniei, iar un duet a interpretat mai multe piese clasice la violoncel. De asemenea, a fost proiectat un film documentar dedicat activitatii Principesei Margareta in tara noastra.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei a fost infiintata in 1990 de catre Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, impreuna cu tatal sau, Regele Mihai I.

De-a lungul celor 30 de ani de activitate, Fundatia a dezvoltat numeroase proiecte in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile, sanatatii si culturii, proiecte ce si-au adus contributia la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala care sprijina copii, tineri si varstnici prin interventii durabile, bazate pe schimbul de experienta si valori intre generatii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com