Casa Regala, dupa violente: Diaspora trebuie primita acasa cu respect. Dreptul de a iesi in strada este de neatins

Luni, 13 August 2018, ora 15:37
15004 citiri
Casa Regala, dupa violente: Diaspora trebuie primita acasa cu respect. Dreptul de a iesi in strada este de neatins
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa violentele de vineri noapte din Piata Victoriei, Casa Regala a iesit si ea la rampa cu un mesaj semnat de custodele Coroanei, Margareta.

Aceasta afirma ca violentele din Bucuresti au afectat unitatea nationala si reputatia internationala a Romaniei, subliniind ca "violenta nu este niciodata acceptabila".

Ea spune ca romanii care traiesc departe de tara simt o datorie fata de aceasta si isi doresc sa contribuie la prosperitatea ei, in timp ce "datoria noastra este sa-i primim cu respect".

"Dreptul de a iesi in strada si de a-ti face cunoscute aspiratiile civice este de neatins. El nu are nimic de-a face cu agresivitatea, ci cu speranta si libertatea", adauga fiica regelui Mihai.

"Avem libertatea sa credem ce vrem fiecare despre recentele violente din Bucuresti, dar putem fi unanimi in convingerea ca ele au afectat unitatea nationala si reputatia noastra internationala. Aceasta doar cu cateva luni inainte ca tara noastra sa asume presedintia Uniunii Europene.

Niciun om cu inima din aceasta tara nu poate fi bucuros sa vada cum ne facem rau noua insine. Regele Mihai si cu mine am cunoscut bine, in ultimii treizeci de ani, ce inseamna sa mergi prin lume pentru a sustine cauza tarii tale si sa fii primit cu un zambet ironic", se arata intr-un mesaj transmis, luni, de Casa Regala.

Potrivit acestuia, romanii care traiesc departe de patrie simt o datorie fata de ea si de concetatenii de acasa. "Lor le lipseste Romania si isi doresc sa contribuie, cu demnitate, la prosperitatea ei. Datoria noastra este sa-i primim cu respect si sa-i incurajam sa-si indrepte buna intentie in directii constructive", afirma custodele Coroanei.

"Dreptul de a iesi in strada si de a-ti face cunsocute aspiratiile civice este de neatins. El nu are nimic de-a face cu agresivitatea, ci cu speranta si libertatea. Violenta nu este niciodata acceptabila. Chiar daca cei care dau dovada de brutalitate sunt putini, ei pot distruge complet rostul vietii publice", mai scrie in mesajul fiicei regelui.

Ea mentioneaza ca le doreste insanatosire grabnica tuturor celor afectati de violentele din 10 august, "de oricare parte a baricadei s-au aflat", si ca deplange suferinta celor care au fost brutalizati, adaugand: "Singura cale acceptabila este ca manifestantii si fortele de ordine sa se respecte unii pe altii".

"Cand romanii l-au condus pe regele Mihai pe ultimul drum, felul in care sutele de mii de oameni s-au comportat unii cu altii, in acele zile, a uimit intregul continent. Nu numai prin iubirea care se simtea in aer, ci si pentru ca ei proiectau viitorul european al Romaniei, energic, echilibrat, responsabil si unit intr-o lume plina de egoism si de gesturi nedemne.

Prin dialog civic, cu idealismul tinerilor romani si cu energia si resursele diasporei, cu dragostea tuturor romanilor fata de tara noastra putem sa ne cladim un viitor mai bun pentru familiile noastre si sa impunem respectul Europei pentru natiunea noastra", se arata in finalul mesajului.

Dancila cere ridicarea pragului de 860.000 de euro pentru sinecurile date in numele regelui Mihai

Citeste si Patriarhul Daniel iese cu un mesaj dedicat diasporei la trei zile de la violentele din Piata Victoriei

Incidente extrem de violente au avut loc, vineri seara, la mitingul diasporei din Piata Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni. Inainte de miezul noptii, jandarmii au intrat in forta in Piata Victoriei, gonind oamenii, desi mii de persoane protestau in continuare.

In urma violentelor din Piata Victoriei, 452 de oameni au fost asistati medical, dintre care 70 au fost transportati la spital, intre ei fiind si 11 jandarmi.

Iata alte informatii noi despre violentele de vineri:

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Margareta Casa Regala reactie violente, #Margareta reactie diaspora respect , #Margareta
Comentarii
Poza rubencano
rubencano
rank 1
ceausescu era gaura neagra a carui atractie tinea romnii uniti
Poza rubencano
rubencano
rank 1
sa vina ciarls sa ne conduca !