10 lucruri importante de care trebuie să ții cont când te muți într-o casă nouă

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 19:35
4988 citiri
10 lucruri importante de care trebuie să ții cont când te muți într-o casă nouă
Mutarea într-o casă nouă este un moment fericit, dar foarte stresant FOTO Pixabay

Toată lumea așteaptă cu nerăbdare momentul în care noua casă este în sfârșit gata și nu mai rămâne decât să ne mutăm. Totuși, este un eveniment pe cât de fericit, pe atât de stresant, cu foarte multe aspecte pe care trebuie să le luați în considerare.

Ideal este să le luați pe rând și să prioritizați sarcinile, însă există zece lucruri ce nu ar trebui amânate, potrivit moving.com.

1. Verificați tot când casa este încă goală

Cel mai prielnic moment pentru a verifica dacă totul este în regulă este înainte să vă mutați lucrurile și să montați mobila, când casa este goală. Așadar, aruncați o privire în jur și verificați următoarele:

- Asigurați-vă că proprietarul anterior a făcut toate reparațiile solicitate și convenite.

- Tot ce a fost inclus în vânzare se regăsește în casă.

- Totul funcționează, inclusiv prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat, uși, ferestre.

- Vânzătorul a lăsat toate garanțiile și manualele de utilizare ale electrocasnicelor.

- În casă nu mai există moloz, mucegai sau alți dăunători.

- Mobila pe care plănuiți să o aduceți se potrivește ca dimensiune.

2. Protecții pentru copii sau animale de companie (dacă este cazul)

Dacă aveți copii mici sau chiar și animale de companie, siguranța acestora trebuie să fie prioritară, drept urmare ar trebui să puneți protecții din prima acolo unde considerați necesar. Există câteva ponturi ce ar putea fi utile:

- Delimitați o zonă unde să despachetați bagajele prinse cu sârme, folii, sau alte lucruri ce ar putea fi periculoase pentru copii sau animale de companie.

- Puneți protecțiile pentru prize.

- Verificați toate ferestrele pentru a vă asigura că sunt închise.

- Împrăștiați cutiile în loc să le puneți unele peste altele deoarece există riscul să cadă peste copii dacă trag de ele sau le împing.

- Puneți toate lucrurile ascuțite sau care se pot sparge undeva unde copiii nu au acces până când le găsiți locul potrivit.

- Puneți protecții la butoanele aragazului și cuptorului.

- Încuiați dulapurile unde aveți medicamente sau produse pentru curățenie.

- Puneți protecții pentru copii la scări dacă este cazul.

3. Faceți un plan privind organizarea

Atunci când vă plimbați prin casa goală, faceți un plan privind organizarea și amplasarea celor mai importante obiecte, cum ar fi mobila, în loc să o lăsați pe momentul efectiv al mutării, când va deveni copleșitor.

4. Asigurați-vă că totul este racordat și configurat

Verificați din nou ca toate utilitățile să fie racordate și configurate: electricitate, gaz, apă, încălzire, aer condiționat, telefon, internet, plus contractul pentru ridicarea gunoiului.

5. Localizați panoul de siguranțe și robinetul de apă

Cutia de siguranțe și supapa de unde se închide apa sunt două lucruri după care nu vă doriți să căutați orbește atunci când chiar aveți nevoie de ele. Este mult mai bine să le identificați de la început.

6. Faceți o curățenie temeinică

După ce ați terminat de organizat toată casa, ultimul lucru pe care veți dori să îl faceți va fi să o întoarceți din nou cu susul în jos pentru a face curățenie generală. Iată câteva sfaturi utile:

- Începeți de sus: ventilatoare de tavan, corpuri de iluminat, sau orice altceva e prins de tavan. Se murdăresc la fel de mult, dar scapă adesea neobservate.

- Curățați frigiderul și congelatorul înainte de a depozita alimente.

- Curățați apoi restul bucătăriei: corpuri de iluminat, colțurile tavanelor, dulapurile (interior, exterior și mânere), electrocasnicele (plită, cuptor, cuptor cu microunde, mașină de spălat vase), chiuveta și blaturile.

- Curățați băile folosind atât produsele clasice pentru curățenie, cât și ceva pentru dezinfectat. Înlocuiți colacul toaletei în caz că nu este nou.

- Curățați restul casei și nu uitați de zonele ușor de trecut cu vederea, cum ar fi partea de sus a ușilor și ferestrelor, întrerupătoarele și interiorul dulapurilor.

- Ultimul pas: curățarea podelelor: aspirați și ștergeți, asigurându-vă în același timp că produsul folosit este destinat pentru acel tip de suprafață, de exemplu în cazul în care parchetul este fabricat dintr-un lemn mai pretențios. Pentru covoare este ideal să folosiți un aparat special cu aburi, sau să apelați la un profesionist. Chiar dacă pare curat după ce dați pur și simplu cu aspiratorul, acesta nu vă scapă de alergeni.

7. Prioritizează reparațiile

Cu excepția cazului în care vă mutați într-o casă nouă, construită de la zero, sunt șanse foarte mari să mai existe lucruri ce necesită reparații. Este ideal să faceți de la bun început o listă cu toate acestea ca să aveți o perspectivă bună asupra a cât mai pot fi amânate.

8. Schimbați încuietorile

Atunci când vă mutați într-o casă nouă, este recomandat să schimbați încuietorile. Nu este vorba neapărat de proprietarul anterior, cât despre faptul că nu aveți de unde să știți câtor persoane le-a dat acesta anterior cheile.

9. Schimbați adresa din buletin

După ce faceți demersurile necesare pentru schimbarea adresei din buletin, anunțați banca, eventualele locuri unde aveți abonamente, furnizorii, sau oricine altcineva vă trimite în mod normal facturi sau altă corespondență.

10. Faceți cunoștință cu vecinii

Întâlnirea cu vecinii este utilă pentru a învăța lucruri despre comunitatea și locul în care v-ați mutat, dar și pentru a obține recomandări privind serviciile locale. În plus, în cazul în care aveți copii, ar putea fi benefic pentru aceștia să își găsească parteneri de joacă în vecini.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#casa noua, #mutare casa noua, #organizare , #stiri magazin