Cum poți face rost de o casă bătrânească abandonată. "Sunt sute de mii. Îi invit pe toți cei care au un buget limitat să facă cereri"

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 21:40
13699 citiri
Cum poți face rost de o casă bătrânească abandonată. "Sunt sute de mii. Îi invit pe toți cei care au un buget limitat să facă cereri"
Casă abandonată FOTO Facebook/ Radu Gavrila

Mulți români au cumpărat în ultimii ani case la țară, în timp ce alții încă visează la asta. Unii cumpără teren și construiesc o casă sau achiziționează una gata ridicată.

Sunt și români care preferă farmecul caselor vechi tradiționale, iar prețul acestora este de multe ori mai mic, eoarece implică investiții ulterioare.

Un român a lansat o inițiativă care se bucură de interes. Acesta a creat un grup în care cei care au un buget mic pot cere oferte de case vechi, abandonate, iar cei care le dețin pot posta la rândul lor un anunț.

"Sunt sute de mii de case bătrânești abandonate"

"În atenția tuturor celor care caută să cumpere case la țară și au un buget limitat (sub 30-40.000Euro):

Sunt sute de mii de case bătrânești abandonate, dar care încă mai pot fi salvate cu intervenții minime, astfel încât să poată fi locuite de către cei aflați în pericolul de a ajunge homeless (pe drumuri/ fără casă).

Cei care au locuit în aceste case nu mai sunt printre noi, moștenitorii lor (marea lor majoritate) sunt plecați ori la oraș, ori la muncă prin țări străine, fiecare cu rostul lui.

Marea majoritate s-au realizat pe acolo pe unde au plecat și nu îi interesează să se mai întoarcă vreodată la țară. Practic, sunt cel puțin zeci de mii de case bătrânești cu ceva teren în jurul fiecărei case (curte), ABANDONATE, în paragină, iar acele terenuri (din jurul acelor case) zac nemuncite. O casă bătrânească, cu terenul aferent, care acum se degradează de la o zi la alta poate salva o viață! O familie!

CEREȚI-O ACUM!(cei care aveti nevoie)

DONAȚI-O ACUM!(cei care o dețineți și nu vă trebuie)"

Investiția adevărată începe abia după achiziția casei

"La casele bătrânești nu există repere de preț, pe de o parte pentru că sunt singurul tip de imobil cu randament negativ, dar și pentru că investiția adevărată începe abia după achiziția casei.

Oamenii (în general) asta nu își iau în calcul: și dacă îți dă cineva absolut GRATIS o casă bătrânească, să o renovezi și să o aduci la niște standarde "civilizate" te costă cel puțin 40.000 euro pentru o casă de 100 mp. De refăcut doar interiorul!"

"Casele bătrânești ar trebui să se dea gratis"

"Așa încât (din punctul meu de vedere și se pare că și al consiliilor locale din occident) casele bătrânești ar trebui să se dea GRATIS sau la un preț simbolic gen 1 Euro/casă (așa cum există inițiative ale primăriilor locale peste tot în Europa, mai puțin în România, din păcate) tuturor celor care nu au o locuință, nu își pot permite să plătească o chirie, samd.

În lipsa unor măsuri venite din partea instituțiilor Statului Român, îi invit pe toți cei care caută să cumpere o casă la țară și au un buget limitat (sub 10-20.000 euro) să facă cereri, pe toate Grupurile de FB, inclusiv pe acesta, cu titlul: "CAUT CASĂ LA ȚARĂ GRATIS" . Aveți aici un model de cerere, indicat ar fi ca fiecare să își expună propriul punct de vedere și propriile motive pentru care face cererea. Acesta e modelul:

https://www.facebook.com/groups/536672568114110/permalink/613437903770909/?sfnsn=mo&ref=share

Vă sugerez să veniți în acele postări cu titlul: "CAUT CASĂ LA ȚARĂ GRATIS" și cu ceva argumente, chit că le luați cu copy/paste ori din postarea făcut de mine, ori din comentariile la acea postare, orice considerați că se potrivește și rezonează cu situația dumneavoastră.

Până la urmă, ajutându-ne pe noi îi ajutăm și pe alții.

Mă refer la faptul că e important ca marea majoritate a oamenilor să înțeleagă de ce o astfel de cerere este întemeiată. De aceea, răspândirea argumentelor pentru care cerem o casă gratis este extrem de importantă.

Dacă marea majoritate a oamenilor nu vor accepta argumentele și nu vor ajunge să considere total întemeiate astfel de cereri nu se va întâmpla nimic.

Doar în momentul în care va exista o opinie publică favorabilă unor astfel de cereri vor apărea și ofertele.

Nu spun că nu e greu, nu spun că nu e aproape imposibil să ajungem să obținem rezultate, dar e important că putem încerca măcar să facem ceva, haideți să încercăm, haideți să nu abandonăm lupta înainte de a o începe", a scris acesta pe grupul Case Abandonate - Case Gratis - Cereri.

Pe pagina grupului care are până acum 7.000 de membri au început să curgă anunțurile, însă deocamdată doar de la cei care caută case abandonate.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#casa batraneasca, #abandonat, #cereri, #oferte, #gratuit, #preturi mici , #proiecte case