Secretul prețios pentru cartofii prăjiti de nota 10, de la Chef Hadad: "Lăsați-i 10 minute în apă foarte rece"

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 19:59
16878 citiri
Secretul prețios pentru cartofii prăjiti de nota 10, de la Chef Hadad: "Lăsați-i 10 minute în apă foarte rece"
farfurie plină cu cartofi prăjiți FOTO Pixabay

Chef Hadad a publicat mai multe secrete pe care le deține legate de pregătirea cartofului, atunci când îl folosim la gătit. Acesta a explicat cum pot fi decojiți foarte ușor, dacă îi fierbem în coajă și care este pontul pe care puțini îl cunosc pentru prăjirea perfectă, duă cum a scris bucătarul pe blogul personal.

"Felurile în care puteți să vă îmbunătățiți modul de lucru cu cartofii"

"Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte.

Tot cartofii fierți în coajă pot fi transformați cu ușurință în piure. Nu trebuie să folosiți trucul de mai sus. Este suficient să îi fierbeți ca de obicei. Când sunt gata, se taie pe jumătate. Pe un bol se așază o strecurătoare cu ochiuri mari sau un grătar caroiat cu ochiuri mici. Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și presați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra."

La ce poate fi folosită coaja cartofilor

"Dar și coaja este bună! Mai ales că are o grămadă de nutrienți. Dacă aveți nevoie de miez, nu aruncați cojile. După ce ați spălat bine cartofii, curățați-i fiind generoși cu cantitatea de pulpă care rămâne pe coajă. Întindeți cojile pe o tavă cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei, sare și piper, poate și niște boia afumată, și dați-le la cuptor. Vor ieși delicioase."

Cum se pregătesc corect cartofii prăjiți crocanți

"Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea (n. r. opărire) scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă.

Iar pentru un piure și mai cremos, încercați să fierbeți cartofii în smântână lichidă cu un pic de unt și ulei de măsline. După ce au fiert, scurgeți lichidul, păstrându-l, zdrobiți cartofii și apoi adăugați treptat o parte din smântâna în care au fiert, până obțineți consistența dorită, și, evident, asezonați.", a scris Chef Hadad pe blogul său.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cartofi, #gatit, #fiert, #cartofi prajiti, #chef, #Joseph Hadad , #stiri magazin