Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cea mai lungă mașină din lume a intrat în Cartea recordurilor: Limuzina americană de 30 de metri VIDEO

Marti, 22 Martie 2022, ora 05:02
6026 citiri
Cea mai lungă mașină din lume a intrat în Cartea recordurilor: Limuzina americană de 30 de metri VIDEO
Cea mai lungă mașină din lume are peste 30 de metri FOTO: UPI

Un automobil fabricat în Statele Unite este cea mai lungă mașină din lume, intrând de curând în Cartea recordurilor Guinness. Limuzina, care este poreclită ”Visul american” poate transporta peste 75 de persoane, are 26 de roți și poate fi condusă din ambele capete.

Impresionanta mașină are 30,54 de metri lungime și dispune de jacuzzi, un teren de minigolf, heliport, televizoare, frigider și chiar o piscină, potrivit Daily Mail.

Limuzina a fost construită pentru prima dată în anul 1986 în Burbank, California, Statele Unite de Jay Ohrberg și măsura inițial 18,28 metri. Ulterior, ea a fost extinsă și de atunci a fost restaurată, doborând propriul record mondial de lungime, care a fost înscris în Guiness World Record.

Mașina are caracteristicile potrivite pentru un rege sau un președinte, ea dispunând de facilități neobișnuite pentru un automobil, precum un jacuzzi, un teren de minigolf, un heliport și chiar o piscină scufundată.

Invenție minune a cercetătorilor de la Cambridge: Bacteriile care transformă lumina solară în electricitate

Pentru a vă face o imagine asupra limuzinei uriașe, să spunem că cele mai multe mașini măsoară între 3,6 și 4,2 metri.

”Visul american” a lui Ohrberg fusese estinsă la 30,5 metri, înainte de a fi abandonată în spatele unui depozit din New Jersey, unde ani de zile a stat într-o stare de paragină.

În cele din urmă, mașina a fost listată pe eBay, unde și-a găsit un proprietar nou, pe numele său Michael Dezer, care a achiziționat-o pentru o sumă nedezvăluită.

Apoi, el a restaurat-o, iar pe 1 martie 2022, limuzina a fost recunoscută oficial de către Guinness World Record, ca cea mai lungă mașină din lume, ea doborându-și vechiul record, după ce a fost mărită cu mai mulți centimetri.

Invenție epocală a cercetătorilor: Panouri solare care extrag apa din aer VIDEO

Proiectul de restaurare a costat peste 250.000 de dolari și a durat peste 3 ani. ”A fost foarte greu să descoperim o capotă Oldsmobile Vista Cruiser de vânzare, dar s-a întâmplat să găsim pe cineva care avea acoperișul tăiat și depozitat timp de 30 de ani și era dispus să se despartă de el”, a spus Michale Manning, proprietarul intermediar.

Noi probleme grave descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme, chemate urgent în service
Noi probleme grave descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme, chemate urgent în service
Mașinile electrice ale lui Elon Musk se confruntă cu noi probleme. 3.878 de vehicule Cybertruck au fost rechemate în service, pentru a repara pedala de accelerație. Potrivit oficialilor...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#cartea recordurilor, #limuzina, #masina, #automobil lux, #masina lux, #masina americana, #automobile SUA , #inventii