Noua viata a Carolinei Wozniacki: Daneza dezvaluie situatia teribila prin care trece

Miercuri, 27 Februarie 2019, ora 11:13
8532 citiri
Noua viata a Carolinei Wozniacki: Daneza dezvaluie situatia teribila prin care trece
Foto: Instagram/Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki a inceput o noua viata dupa ce, in urma cu jumatate de an, a fost diagnosticata cu o boala autoimuna, artrita reumatoida.

Sportiva daneza spune ca viata sa a luat o noua turnura dupa ce a primit acest diagnostic. Fiecare zi a devenit o noua provocare, iar starea de spirit de dimineata ii arata clar daca va putea sau nu sa joace sau sa se antreneze.

"Sunt clipe foarte grele atat pentru corp, dar si din punct de vedere mental. In fiecare dimineata trebuie sa fii pozitiv, altfel n-ai cum. Trebuie sa iau lucrurile asa cum sunt. Intr-o zi ma pot simti bine, dar a doua zi totul poate fi exact pe dos.

Nu mai am aceeasi energie si simt dureri aproape peste tot. Din acest motiv, trebuie sa dorm mai mult, sa ma odihnesc in loc sa fac ceva pentru mine", a spus Caroline Wozniacki intr-un interviu pentru postul danez TV 2.

Totusi, chiar daca, pe fondul acestei boli, a iesit din top 10 WTA, Wozniacki exclude sa se retraga in acest an.

"Este clar ca aceasta boala mi-a facut misiunea si mai grea. Totusi, am incredere ca pot concura la un nivel inalt. Voi lupta pana la capat", a adaugat Wozniacki.

Ce e artrita reumatoida

Potrivit sfatulmedicului.ro, artrita reumatoida este o boala relativ frecventa ce afecteaza articulatiile. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile (in articulatii exista niste formatiuni de tesut moale cu rol in stabilitatea si mobilitatea articulara).

In timp, consecutiv aceastei inflamatii (sinovita) se produce distrugerea articulatiei, producand disfunctie articulara (articulatia nu mai functioneaza normal) . Boala afecteaza de obicei femeile cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Exista multe forme de artrita. Artrita reumatoida se caracterizeaza prin afectarea sinovialei (partilor moi) ale articulatiei. Exista si o forma de artrita ce afecteaza copii (artrita reumatoida juvenila) . O alta forma de artrita, numita osteoartrita, se caracterizeaza printr-o alta simptomatologie si necesita un alt tratament.

C.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Caroline Wozniacki artrita reumatoida , #stiri Caroline Wozniacki