Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Caroline Wozniacki, rapusa de accidentari la doar 29 de ani

Joi, 23 Mai 2019, ora 08:08
9778 citiri
Caroline Wozniacki, rapusa de accidentari la doar 29 de ani
Foto: Hepta.ro

Caroline Wozniacki a incasat alte noi lovituri in turneele de la Madrid si Roma, unde a fost nevoita sa se retraga dupa doar cateva game-uri.

Diagnosticata cu artrita reumatoida, Wozniacki s-ar putea retrage definitiv din tenis la finalul acestui sezon, conform unui anunt facut de fratele sportivei, Patrick.

"Avand in vedere istoricul accidentarilor din ultimele sezoane, sunt ingrijorat si nu stiu cat timp va mai putea juca tenis. Mi se pare ca se apropie de final", a spus Patrick Wozniacki pentru postul danez TV 2.

"Si-a chinuit corpul atatia ani, putin cate putin. Nu mai reuseste sa termine niciun turneu fara sa aiba probleme medicale", a mai spus Patrick Wozniacki.

De altfel, jucatoarea din Danemarca a spus ca durerile de la maini si articulatii s-au agravat si simte dureri peste tot.

Conform presei din Danemarca, Wozniacki intentioneaza sa incheie acest sezon, iar apoi s-ar putea retrage din tenis.

Ce e artrita reumatoida

Potrivit sfatulmedicului.ro, artrita reumatoida este o boala relativ frecventa ce afecteaza articulatiile. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile (in articulatii exista niste formatiuni de tesut moale cu rol in stabilitatea si mobilitatea articulara).

In timp, consecutiv aceastei inflamatii (sinovita) se produce distrugerea articulatiei, producand disfunctie articulara (articulatia nu mai functioneaza normal) . Boala afecteaza de obicei femeile cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Exista multe forme de artrita. Artrita reumatoida se caracterizeaza prin afectarea sinovialei (partilor moi) ale articulatiei. Exista si o forma de artrita ce afecteaza copii (artrita reumatoida juvenila) . O alta forma de artrita, numita osteoartrita, se caracterizeaza printr-o alta simptomatologie si necesita un alt tratament.

C.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Caroline Wozniacki retragere tenis, #retragere Caroline Wozniacki , #stiri Caroline Wozniacki