Caroline Wozniacki a aruncat prosopul: Tenisul la nivel inalt nu mai e grija mea

Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 20:00
7937 citiri
Caroline Wozniacki a aruncat prosopul: Tenisul la nivel inalt nu mai e grija mea
Foto: Hepta.ro

Caroline Wozniacki este cu moralul la un nivel foarte scazut inainte de Australian Open, turneu pe care anul trecut l-a castigat.

Daneza a vorbit despre problemele de sanatate cu care se confrunta, dupa ce a fost diagnosticata cu artrita reumatoida, o boala autoimuna.

Wozniacki afirma ca, din cauza acestor probleme, tenisul la un nivel inalt nu mai este primordial pentru ea.

"Am avut o raceala mica, iar vocea mea era destul de joasa. Simteam durere in maini, picioare si genunchi, iar umerii si coatele erau si mai rau. Nici nu puteam sa ma spal pe dinti, sa-mi spal parul, atat de rau era. Am hotarat sa merg la doctor, dar nu eram prea speriata pentru ca nu prea stiam ce poate fi.

Diagnosticul insa m-a treizt. Sa joc la nivel inalt pe viitor nu va fi grija mea principala. Viata mea se va schimba. Nu ma voi opri, doar ca va trebui sa gasesc o solutie sa practic acest sport de performanta", a spus Wozniacki, potrivit Tennis World USA.

Ce e artrita reumatoida

Potrivit sfatulmedicului.ro, artrita reumatoida este o boala relativ frecventa ce afecteaza articulatiile. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile (in articulatii exista niste formatiuni de tesut moale cu rol in stabilitatea si mobilitatea articulara).

In timp, consecutiv aceastei inflamatii (sinovita) se produce distrugerea articulatiei, producand disfunctie articulara (articulatia nu mai functioneaza normal) . Boala afecteaza de obicei femeile cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Exista multe forme de artrita. Artrita reumatoida se caracterizeaza prin afectarea sinovialei (partilor moi) ale articulatiei. Exista si o forma de artrita ce afecteaza copii (artrita reumatoida juvenila) . O alta forma de artrita, numita osteoartrita, se caracterizeaza printr-o alta simptomatologie si necesita un alt tratament.

C.S.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Caroline Wozniacki artrita reumatoida , #stiri Caroline Wozniacki