Un politist risca sa fie dat afara pentru ca a filmat un gandac. Carmen Dan: Trebuie analizat in ce conditii a simtit nevoia sa filmeze insecta

Joi, 24 Iunie 2021, ora 18:0117138 citiri
Un politist risca sa fie dat afara pentru ca a filmat un gandac. Carmen Dan: Trebuie analizat in ce conditii a simtit nevoia sa filmeze insecta
Foto: Ziare.com

Un politist din Teleorman risca sa fie destituit pentru ca a filmat un gandac care se plimba pe birou fara sa fi cerut acordul sefilor. Superiorii sai au deschis o ancheta, iar ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara ca asteapta rezultatul cercetarii.

Carmen Dan a declarat ca decizia conducerii IPJ Teleorman de a-l ancheta pe agentul de politie care a filmat pe biroul sau un gandac, in dorinta de a arata conditiile mizere din unitatile de politie, este una buna, problema fiind insa existenta insectei.

"Este o abordare care a fost facuta publica astazi. Daca s-a luat decizia cercetarii eu zic ca este bine. Trebuie sa se analizeze in ce conditii a simtit politistul nevoia sa filmeze acea insecta, ca exista acea insecta este o problema si tocmai de aceea astept si eu sa vad care sunt concluziile acestei cercetari", a raspuns ministrului de Interne.

Imaginile au aparut pe pagina de Facebook a Sindicatului Politistilor din Romania "Diamantul", in cele din urma stabilindu-se ca acestea ar fi fost filmate de agentul sef adjunct de politie Chivu Adrian Cristinel de la Inspectoratul de Politie Teleorman, politistul fiind cercetat disciplinar si riscand sanctionarea pentru ca a filmat cand gandacul din sediul Centrului Operational al institutiei.

Politistul este cercetat pentru ca a fotografiat fara autorizare gandacul de pe birou, inainte sa solicite acordul conducerii Inspectoratului de Politie Teleorman.

Potrivit Legii 360 din 2002 privind Statutul Politistului, agentul impotriva caruia IPJ Teleorman a anuntat ca a declansat cercetarea disciplinara pentru incalcarea prevederilor din hotararea 585/2002 constand in faptul ca ar fi efectuat fotografii fara autorizare, risca de la avertisment pana la destituirea din politie.

Altfel spus, politistul este anchetat pentru ca nu ar fi facut o cerere catre conducerea IPJ, cu 15 zile inainte sa filmeze gandacul.