Reactia lui Carmen Dan dupa ce un politist a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan

Joi, 25 Aprilie 2019, ora 11:07
9136 citiri
Reactia lui Carmen Dan dupa ce un politist a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan
Foto: Arhiva Facebook/ Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, si-a exprimat dezamagirea privind faptul ca un ofiter al Academiei de Politie este suspectat ca a trimis mesaje de amenintare jurnalistei Emilia Sercan, adaugand ca "au multe explicatii de dat" cei din conducerea acestei institutii de invatamant.

"Nu pot sa nu vorbesc despre dezgustul si dezamagirea pe care le traiesc de cand am aflat ca un ofiter al Academiei de Politie este cel suspectat ca a trimis mesaje de amenintare jurnalistei Emilia Sercan. De asemenea, nu pot interfera in niciun mod cu ancheta penala si nu doresc sa credeti ca stabilesc vinovatii in locul anchetatorilor, dar cred ca cei din conducerea acestei institutii au multe explicatii de dat.

Nu doar legate de acest caz pomenit anterior, ci de mediul pe care il intretin in principala institutie de invatamant care formeaza ofiteri de politie. Probabil ca este nevoie de mult mai mult timp pentru a invinge rezistenta celor care se complac intr-un sistem croit de ei pentru ei. Eu am timp, insa nu stiu daca cei onesti din sistem mai au rabdare", a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Ministrul a mentionat ca aceasta iesire publica este doar primul pas pe care il face, iar urmatorul va fi acela de a sesiza autoritatile indreptatite, pentru ca "nu va gira ascunderea sub pres a gunoiului".

"Vreti sa scoateti adevarul la lumina sau sa lasati impresia ca aplicati principiul 'o mana spala pe alta si ambele pateaza imaginea unor institutii care ar trebui sa fie repere de integritate si moralitate'. Avand in vedere ca internetul este plin de postari ale unor jurnalisti care arata similitudini serioase intre pasaje intregi din diferite teze de doctorat aflate in evaluarea Comisiei de etica, apreciez ca Academia de Politie trebuie sa faca publice argumentele deciziilor acestei Comisii.

Stiu foarte bine ca functionarea acestei Comisii se afla sub umbrela autonomiei universitare, dar, la fel de bine, stiu ca unul dintre principiile autonomiei este transparenta. In lipsa transparentei am putea ramane toti cu impresia ca aceste decizii reprezinta doar intelegeri intre colegi care poarta aceeasi uniforma", a transmis Dan.

Politistii l-au identificat pe barbatul care a amenintat-o pe jurnalista Emilia Sercan, acesta fiind ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti.

Ofiterul de politie Adrian George Barbulescu a fost depistat la Slatina si adus, in calitate de suspect, la Bucuresti, unde au fost puse in aplicare doua mandate de perchezitie.

Saptamana trecuta, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, isi arata preocuparea fata de amenintarea primita de jurnalista Emilia Sercan, ea anuntand atunci ca politistii efectueaza o ancheta in acest caz.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Carmen Dan amenintari Emilia Sercan , #ministru de Interne