Ministrul de Interne isi face bilantul, desi inca e in functie: Grindeanu e un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaun

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 12:33
10154 citiri
Ministrul de Interne isi face bilantul, desi inca e in functie: Grindeanu e un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaun
Foto: Captura video Realitatea TV

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat vineri un bilant al mandatului de 5 luni, asta desi e inca in functie pana cand va fi numita o alta persoana la conducerea ministerului. Dan a lansat si un nou atac la adresa premierului Sorin Grindeanu, pe care il considera singurul vinovat pentru criza politica: "E un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaunul de prim ministru".

Carmen Dan a spus ca si-a delegat o serie de prerogative catre secretarul de stat in MAI Cornel Ciocoiu, dar a asigurat ca MAI isi face in continuare datoria, in ciuda faptului ca "in plan politic s-a ajuns la o situatie complicata, pe care nici ministrii si nici PSD nu au generat-o".

Ministrul si-a motivat iesirea la rampa de vineri prin nevoia de a transmite "un mesaj de stabilitate", mai ales ca "aseara, la o conferinta de presa de la Palatul Victoriei, s-a indus ideea ca ministrii nu sunt prezenti la minister".

Carmen Dan a tinut sa sublinieze ca, desi Grindeanu a spus ca urma sa sune ministrii joi, pe ea nu a sunat-o nimeni. "Daca m-ar fi sunat, eram la minister", a mai spus ea, specificand ca activitatea se desfasoara in minister "fara sincope".

Fostul prefect de Teleorman a sustinut ca ea a fost deschisa la dialog, dar au fost "situatii in care am inteles doar ca sunt ascultata" si nu a existat niciun feed back.

Ministrul a venit si cu un exemplu, explicand ca, la un moment dat, a apelat la premierul Grindeanu, pentru ca era nevoie ca fenomenul infractionist sa fie mai bine gestionat. "I-am explicat situatia in amanunt si nici pana acum situatia nu a fost rezolvata cu ajutorul dansului, ci doar cu ajutorul meu si a celor din minister".

Practic, a spus ministrul, era nevoie sa fie alocata o suma, ceea ce nu s-a intamplat.

Iar prin situatii similare au trecut si ceilalti ministri, a mmai spus Carmen Dan.

Ministrul a explicat ca nu intelege de unde vine un astfel de comportament al lui Grindeanu: "Nimeni nu i-a dat lui Grindeanu o foaie si un pix ca sa scrie ministrii. Nimeni nu l-a oprit sa-si spuna parerea, atat in cadrul CEx, cat si in cadru oficial sau formal".

In continuare, ministrul a reiterat faptul ca demisiile depuse "nu sunt intamplatoare. Noi am vrut sa dam un semnal foarte clar ca nu mai putem continua in aceasta formula".

Intrebata daca e de parere ca ministrii au procedat bine depunand demisiile, Carmen Dan a explicat ca "membrii Guvernului nu au gresit; intai s-au dus si au discutat la Palatul Victoria, ulterior si in cadru politic s-au ridicat aceste probleme".

"De fiecare data cand am avut o problema de gestionat, m-am dus si am discutat cu premierul", insa fara urmari, a explicat ministrul. "Intr-un final, eu si colegii mei am explicat ca suntem intr-o situatie in care comunicarea e doar din partea noastra (...). In aceasta formula nu puteam sa mergem mai departe.

Carmen Dan ii reproseaza lui Grindeanu ca n-a comunicat. Nu s-a simtit condusa de Dragnea si si-a dat demisia din solidaritate

Aceasta decizie de a demisiona nu a fost discutata inainte, nu ne-am dus miercuri cu ea in CEx, ci a fost o reactie de solidaritate. Noi nu am vazut o alta solutie", a mai spus Carmen Dan.

Mai mult, si comportamentul ulterior al premierului, de miercuri, cand a plecat din CEx, s-a inscris in acelasi registru: "Premierul s-a purtat ca si cum ar fi fost absent".

"Grindeanu, in acest moment, este singur. E un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaunul de prim ministru", a concluzionat Carmen Dan.

Bilantul celor 5 luni in fruntea MAI

Ministrul demisionar a spus ca o prioritate a sa a fost si este "mentinerea unui nivel ridicat al ordinii publice". In acest sens, spune ca s-au luat masuri astfel incat numarul infractiunilor sa scada cu 13,1%, a spus ea.

Carmen Dan a trecut in revista si realizarile ministerului legat de situatia Stadionului Dinamo, mentionand si ca au fost initiate modificari legislative legate de cartea electronica, "eliminand acele aspecte care au generat temeri in randul unui segment al populatiei, respectiv cipurile electronice".

Ministrul s-a referit in treacat si la subiectul Boureanu, fara a rosti insa numele fostului deputat, afirmand: "personal, nu voi tolera violenta cetatenilor asupra politistilor, si nici pe cea a politistilor asupra cetatenilor".

Dragnea: PSD e sub asediu, e o actiune profesionista. Grindeanu e o unealta, parea obligat sa spuna acele lucruri

Grindeanu, dupa ce Dragnea a spus ca e o "unealta": Nu eu am fost la sprituri cu reprezentanti ai serviciilor secrete

Grindeanu: Dragnea se agata disperat de functii, in speranta ca asta il va salva de trecut. Eu am unde sa ma intorc, mi-am facut scoala la timp

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Carmen Dan Grindeanu premier lanturi scaun, #Carmen Dan Grindeanu premierul nimanui, #Carmen Dan demisie, #Carmen Dan Grindeanu demisie , #ministru de Interne