Carmen Dan spune ca s-a respectat procedura, dupa ce politia a ignorat atacul de la statia de metrou Costin Georgian

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 13:14
2607 citiri
Carmen Dan spune ca s-a respectat procedura, dupa ce politia a ignorat atacul de la statia de metrou Costin Georgian
Foto: Facebook/ Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a spus, marti, referitor la cazul fetei care a fost agresata la statia de metrou Costin Georgian, ca procedurile au fost respectate de politisti, dar ca asteapta masuri din partea Politiei.

"Politia Romana a venit si a expus acele proceduri in care ele s-au derulat. Cred ca tehnic trebuie sa va dea detalii in acest moment sefii Politiei Romane. Ei sunt cei care au coordonat si supravegheat derularea acelor proceduri.

Eu am vazut o serie de proceduri, nu sunt eu cea care trebuie sa spuna daca politistul care a preluat sesizarea a procedat bine, daca a avut cunostinta despre gravitatea situatiei la momentul la care s-a depus sesizarea.

Ceea ce a reiesit din aceasta prezentare a procedurilor a fost ca, asa cum au fost reperele orare, ele au fost respectate de catre politisti", a declarat Carmen Dan.

Ministrul considera ca ceea ce s-a intamplat la metrou este un eveniment tragic din care autoritatile trebuie sa invete sa-si imbunatateasca modul de actiune.

"Este o situatie, zic, eu, un eveniment tragic din care trebuie sa invatam sa ne imbunatatim modul de actiune si in sensul acesta astept de la Politia Romana sa se dispuna masuri si sa ne armonizam in ceea ce priveste optimizarea politistilor in astfel de situatii", a mai spus ministrul.

O tanara in varsta de 25 de ani a murit saptamana trecuta, in statia de metrou Dristor. Ea a cazut in fata unei garnituri de metrou, initial suspectandu-se ca a fost vorba despre o sinucidere.

Politia Capitalei a anuntat, dupa cateva ore, ca tanara a fost de fapt impinsa de o alta femeie si a facut publice imagini cu aceasta.

Femeia incercase un gest similar in statia Costin Georgian, cu ore bune inainte, cand a impins o alta tanara, dar aceasta a reusit sa scape.

Tatal tinerei care a supravietuit tentativei de omor de la statia de metrou Costin Georgian, dupa ce s-a luptat cu agresoarea care a impins-o de mai multe ori, spune ca au asteptat doua ore pentru a putea depune plangere la Politie, pentru ca in fata ei era o femeie care isi pierduse sacosa pe peron, iar politistul de acolo i-a cerut sa aiba rabdare, motivand ca el este singur.

Barbatul spune ca dupa incident, care a avut loc in jurul orei 15:30, au sunat la 112, de unde au fost directionati la politia din metrou, reusind sa depuna plangerea in jurul orei 19:00.

Tatal fetei mai spune ca agresoarea ar fi avut scris in palma mesajul "Am facut-o, dar am confundat-o".

Politia Capitalei a informat, ulterior, ca o singura camera de supraveghere din cele 22 existente in statia de metrou Costin Georgian a surprins tentativa de omor a tinerei.

Seful Politiei Capitalei, Dragos Nicu, a afirmat ca procedura a durat foarte mult pentru ca au trebuit analizate imagini video de pe toate camerele de supraveghere din statie pana la gasirea celor in care a fost surprins momentul agresiunii.

Potrivit sefului Politiei Capitalei, in dispeceratul Politiei Capitalei nu a fost primit niciun apel la 112 prin care sa se anunte sau reclame tentativa de omor. STS a contrazis insa aceasta afirmatie.

Agresoarea celor doua tinere este cercetata pentru omor si tentativa de omor si a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Carmen Dan crima metrou Dristor, #crima de la metrou Dristor, #Ministrul de Interne crima metrou , #ministru de Interne