Carmen Dan a fost audiata 6 ore la DIICOT: Anchetatorii au vrut sa lamureasca rolul ministrului de Interne in acea zi

Vineri, 20 Decembrie 2019, ora 16:48
8570 citiri
Carmen Dan a fost audiata 6 ore la DIICOT: Anchetatorii au vrut sa lamureasca rolul ministrului de Interne in acea zi
Foto: Arhiva Facebook/ Carmen Dan

Fostul ministru de Interne Carmen Dan a fost audiata vineri 6 ore la DIICOT, fiind citata in calitate de martor, in dosarul privind interventia jandarmilor la protestul din 10 august 2018 din Piata Victoriei.

Ea a precizat, la iesirea din sediul DIICOT, ca audierea sa a durat atat de mult pentru ca anchetatorii au vrut sa lamureasca mai multe aspecte.

"A durat destul de mult pentru ca cei care au pus intrebari, anchetatorii, au fost interesati sa lamureasca foarte multe aspecte. In special au vizat rolul pe care l-a avut ministrul de Interne, Carmen Dan, in acea zi (10 august 2018 - n.red.).

In niciun caz un rol activ de coordonare a actiunilor operative. Am dat toate amanuntele referitoare la acest lucru. Ma aflam la mine in birou, nu in centrul de comanda. Sunt mai multe informatii care au aparut in spatiul public, anchetatorii au tinut sa le lamureasca", a afirmat fostul ministru.

"Ministrul, indiferent de culoarea politica, nu conduce misiunile operative", a mai subliniat Carmen Dan.

In tot acest timp, protestatarii adunati la sediul DIICOT huiduiau si scandau "mincinoasa".

Intrebata daca a vorbit cu fostul lider PSD, Liviu Dragnea, incarcerat la Rahova, Carmen Dan a raspuns negativ.

"Nu am vorbit cu Liviu Dragnea, am facut precizari referitoare la comunicarea in planul organizarii misiunii cu anumite persoane. Nu am comunicat, nu am avut intalniri in acea zi cu nicio persoana politica", a tinut sa puncteze fostul ministru.

De asemenea, intrebata daca mai sustine ca protestul diasporei din 10 august a fost o tentativa de lovitura de stat, asa cum a spus in septembrie 2018, Dan a refuzat sa dea un raspuns clar.

"Mi-e greu sa ma concentrez (jurnalistii puneau multe intrebari - n.red.). Nu am lamurit eu aspectele de genul asta. Am spus care cred ca este parerea mea referitoare la modul in care s-a organizat acea activitate", a raspuns fostul ministru.

In plus, intrebata de un protestatar de ce a mintit in conferinta de presa din septembrie 2018, Carmen Dan a replicat: "Eu spun adevarul".

In tot acest timp manifestantii scandau "mincinoasa, mincinoasa, mincinoasa".

Fostul ministru de Interne Carmen Dan a venit, vineri dimineata, la DIICOT, pentru a fi audiat, in calitate de martor, in dosarul privind interventia jandarmilor la protestul din 10 august 2018 din Piata Victoriei.

Procurorii DIICOT au reluat audierile in dosarul privind interventia in forta a jandarmilor, iar miercuri a fost citat procurorul militar Bogdan Pirlog, cel care a fost atunci in Piata Victoriei si s-a sesizat in legatura cu actiunea jandarmilor.

Ancheta, preluata de DIICOT

DIICOT are in lucru un dosar preluat de la Sectia Parchetelor Militare, in care sunt cercetati sefii din Jandarmerie care au dirijat actiunea de interventie din 10 august 2018.

Este vorba de colonelul Ionut Catalin Sindile, seful Jandarmeriei Romane; colonelul Gheorghe Sebastian Cucos, prim-adjunct al Jandarmeriei Romane; maiorul Laurentiu Cazan, director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, dar si secretarul de stat Dan Chirica.

Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#Carmen Dan audiata DIICOT, #dosar 10 august carmen dan , #ministru de Interne