Care este metoda prin care elimini riscul blocării cardului în bancomat. Principalele tipuri de operațiuni pe care le poţi efectua

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 08:30
23558 citiri
Care este metoda prin care elimini riscul blocării cardului în bancomat. Principalele tipuri de operațiuni pe care le poţi efectua
"Durata unei operațiuni contactless se reduce cu cel puțin 30 de secunde" FOTO Pixabay.com

Eşti o persoană activă, prinsă de vâltoarea digitalizării, sau pur şi simplu îţi doreşti să scapi de cardul sau cardurile din portofel, gândindu-te, mai ales, la posibilitatea destul de mare de a-l pierde sau (şi mai rău!) de a fi furat sau de a-ţi rămâne blocat în bancomat.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi ce sunt dispozitivele contactless, cum poţi retrage bani de pe card direct cu telefonul, cu ceasul smart sau prin intermediul altor alte gadget-uri (obiecte tehnologice).

”Digitalizarea este viitorul, iar soluțiile care ne fac viața mai ușoară se bucură de o adopție rapidă. Potrivit studiilor, 1 din 4 utilizatori frecvenți de carduri folosesc deja portofelele digitale Google Wallet și Apple Pay - și-au înrolat cardurile pentru a le folosi direct de pe telefon - și numărul de utilizatori este în continuă creștere”, potrivit directorului Carduri în cadrul CEC Bank, Cristian Tudorancea.

Pentru efectuarea unei operațiuni "contactless", clientul doar apropie de bancomat telefonul, ceasul smart (Fitbit Pay, Garmin Pay) sau cardul, fără a mai fi necesară introducerea cardului în fanta specială şi permit retrageri și operațiuni fără introducerea cardului.

Astfel, durata unei operațiuni se reduce cu cel puțin 30 de secunde – timp necesar pentru scoaterea cardului din portofel, introducerea în bancomat și recuperarea acestuia după tranzacție. Și, în plus, nu există riscul blocării cardului în bancomat.

Funcționalitățile contactless sunt disponibile pentru utilizatorii de carduri emise de băncile care permit realizarea de tranzacții contactless la alte bancomate decât cele din rețeaua proprie.

Tipurile de operațiuni care pot fi efectuate contactless

  • retrageri de numerar;
  • interogări de sold;
  • generarea de mini-extrase de cont sau plata facturilor, iar la multifuncționalele de plată (MFM-uri) se pot realiza și retrageri și depuneri în euro, precum și schimburi valutare.

Pentru anumite tipuri de operațiuni, cum ar fi activarea cardului sau personalizarea PIN-ului, din motive de siguranță, este necesară în continuare prezentarea cardului fizic.

Operațiunile contactless la bancomate și multifuncționale de plată pot fi realizate cu cardul fizic, cu telefonul - folosind aplicațiile de tip portofel digital Apple Pay sau GPay, sau cu ceasuri smart (Garmin Pay, Fitbit Pay).

În prezent, peste 550 de bancomate și multifuncționale de plată CEC Bank permit realizarea de operațiuni contactless, urmând ca numărul acestora să crească în perioada următoare la circa 900.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#card, #Bancomat, #contactless, #CEC Bank, #cristian tudorancea, #tranzactii, #Operatiuni, #Apple Pay , #Banca