Cum faci să ai acces la contul în lei, euro și în alte 8 valute. Ce este şi cum funcţionează "cardul multicurrency"

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 08:30
17304 citiri
Cum faci să ai acces la contul în lei, euro și în alte 8 valute. Ce este şi cum funcţionează "cardul multicurrency"
"Acest tip de card oferă retrageri gratuite de la orice bancomat din lume în limita a 1.000 lei/lună" FOTO Unsplash.com

Poate călătoresti destul de mult timp în interes de serviciu sau, pur şi simplu, în interes personal şi ai nevoie în permanenţă să poţi face schimburi valutare cu costuri cât mai mici.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi ce este, de fapt, "cardul multicurrency" (currency = valută) şi care sunt avantajele pe care le oferă clienţilor care îl deţin.

Cardul Multicurrency răspunde unor nevoi clare pe care expertii financiari le-au identificat în piață. "Este vorba despre români care călătoresc sau fac cumpărături online din străinătate și vor să evite costurile asociate conversiilor valutare sau retragerilor de numerar.

Dar și despre români care lucrează în străinătate și trimit bani acasă familiei", potrivit Directorului General CEC Bank, Bogdan Neacșu.

Astfel, cardul de debit pentru persoane fizice Visa Multicurrency poate avea asociate până la zece conturi în lei, euro și alte valute și are zero comision de administrare și zero comision la retragerile de la bancomatele din România și Uniunea Europeană.

Mai mult, acest tip de card oferă retrageri gratuite de la orice bancomat din lume în limita a 1.000 lei/lună și acces gratuit la CEC app – mobile banking.

Cardul poate fi alimentat prin transferuri în lei sau în valută, dar și prin depuneri în lei și euro la bancomatele multifuncționale (MFM) CEC Bank.

În cazul unor plăți sau retrageri în valută, dacă există disponibil în contul în valuta respectivă (de exemplu: euro sau lire sterline), tranzacția se va realiza direct în acea monedă, fără costuri asociate conversiei valutare.

Cum poate fi obţinut acest tip de card

Cardul Visa Multicurrency poate fi obținut din orice sucursală CEC Bank, dar și 100% online, fără drumuri la bancă, inclusiv de cei care lucrează în străinătate și au acte de identitate românești.

Cei care accesează acest card, vor obține și un card virtual Multicurrency, care poate fi utilizat chiar de a doua zi din aplicația de mobile banking - CEC app - și pentru plăți direct de pe telefon, prin portofelele virtuale Apple Pay sau Google Wallet, ceasuri sau brățări smart (Fitbit Pay, Garmin Pay).

Cele 9 valute străine care pot fi asociate cardului de debit VISA Multicurrency fără comisioane suplimentare de deschidere și administrare cont sunt euro, dolari SUA, dolari canadieni, lire sterline, franci elvețieni, coroane daneze, coroane suedeze, forinți sau zloți.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#card, #cont, #tranzactii, #valute, #euro, #lei, #CEC Bank, #bogdan neacsu , #Banca